Norsk Hestesenter har et utstrakt samarbeid med de utenlandske organisasjonene for ridelærerutdanning, International Group for Equestrian Qualifications og Equestrian Educational Network (EEN) . Dette er bl.a. med på å sikre at utdannelsen av ridelærere er harmonisert over store deler av verden og legger opp til utveksling av kunnskap og erfaringer på tvers av landegrensene. Som et resultat av det gode samarbeidet vi har med alle skolene i EEN hadde vi i uke 4 besøk av 8 franske studenter og 2 lærere fra Le Cadre Noir, De Saumur, motsatsen til Norsk Hestesenter i Frankrike.  

De franske studentene har fulgt de norske studentene i hverdagen. Målet med denne type utveksling er at de franske studentene skal få mer trening i å undervise på engelsk. De har undervist våre studenter i sprang, dressur og teori. Vi har presentert de norske hesterasene og de har ridd på dølahest og vært med på innkjøring av unghestene våre. De har også testet den mekaniske hesten, fått undervisning om kroppskontroll og fysisk trening.

Det har vært lærerikt og spennende for begge parter. Våre studenter og lærere gleder seg til gjenbesøk i Frankrike i begynnelsen av april.

272670047_10161438767284325_7129045550289047138_n.jpg