Arrangementet ble denne gangen større enn på lenge, i det 12 velpresenterte hingster var påmeldt. Samtlige møtte og 11 fullførte. Disse fikk vise seg fram på et anlegg som er ypperlig for formålet. Her får både hester og folk bo i fasiliteter som egner seg, og beliggenheten er idyllisk ved vakre Alsensjön. Mat og boforhold kan ikke bli bedre med et personell som virkelig legger til rette for at man skal trives og ha det bra den tiden man oppholder seg der.

Litt bemerkelsesverdig var det at samtlige 12 hingster var etter ulike fedre. Dog er ikke slektslinjene bakenfor tilsvarende ulike, men hoppeeierne vil få tilbud videre her, der man kan velge mulige kombinasjoner av flere ulike linjer. Fem av de påmeldte hingstene var norskfødte og to av de er i norsk eie.

Til slutt valgte dommerne å godkjenne ni hingster. To av disse var treåringer og norskeide Storm Teddy (e. Dotterud Teddy u. Storm Pia e. Storm Jo) ble hedret som Best in Show. Han har vunnet sju av ti starter, de fleste på Leangen, men har markert seg mot de beste med andreplass i Alm Rau Jos Æresløp og tredjeplass i Spenters Æresløp. Dommerne likte Storm Teddy godt. I tillegg til å være billedskjønn, bør han også være et attraktivt alternativ slektsmessig for hoppeeiere som søker hingster uten Järvsöfaks eller Elding i stammen. Den andre treåringen som ble godkjent var Bork Odin-sønnen Ängsborken med rek 1.25 og over SEK 700 000 innkjørt.

To av toppene i fireårs-årgangen ble også godkjent. De er Tekno Eld (e. Tekno Odin u. Eldsiri e. Järvsöfaks) og Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M. u. Timba e. Elding).

Camilla Olsson fikk premien for beste mønstring. Hun viste norskfødte 16-årige Tekno Kongen (e. Høiby Kongen u. Lyana e. Spang Best) som dermed er trekvart bror til mer kjente Tekno Odin. Dommerne valgte derimot ikke å godkjenne Tekno Kongen. Samme resultat ble det for norskfødte Art Kjarvald (e. Mørtvedt Jerkeld u. Alm Tana e. Prins Vinter), som tross sine løpsprestasjoner ikke ble godkjent, da man mener hingstens størrelse (mankehøyde under 148 cm) ikke fyller kravene i avlsplanen.

Kåringsnemnda bestod av Håkan Kemi (leder), Ola Martin Foss, Lena Westman, Torstein Gudmestad, Lars Johansson og Carl Fredrik Ihler.

Resultatliste finner du her. Dommerkort for den enkelte hingst vil bli lagt ut så snart disse er klare.