Norsk Hestesenter er ansvarlig for rundt 30 utstillinger i året. For å kunne arrangere så mange utstillinger er vi avhengig av et nært samarbeid med dyktige lokale arrangører for alle våre hoppe-, vallak- og unghestutstillinger. I høst la vi ut informasjon om mulighet for å søke om å avholde utstillinger i 2024 på vår nettside. Den samme informasjonen ble også sendt på epost til tidligere arrangører. Vi oppfordret også arrangører som befinner seg i samme region til å samarbeide ved å for eksempel ha en turnusordning der en veksler på å arrangere utstillingene.  Målet var å lage ei terminliste som gir en god geografisk spredning i vårt langstrakte land, slik at flest mulig får et tilbud om utstilling i sitt område. Søknadene er nå vurdert og tildelt i samarbeid med organisasjonene for de nasjonale rasene. 

Hingstekåringer
For hingster er det, også i år, seks kåringer i Norge. Disse er fordelt etter rase og det fremkommer av terminlisten hvor de forskjellige rasene kan vises. Først ut også i år er avlsvurdering av varmblodstraver 15. mars. Utstillingen arrangeres av Det Norske Travselskap og innmelding går via dem. I tillegg til kåringene som skal være i Norge er det også kåring for kaldblodstraver i Sverige på Wången
Se terminlisten for hingstekåringer

Hoppe- vallak- og unghestutstillinger
Det blir totalt 22 hoppe- vallak- og unghestutstillinger i år i perioden april-oktober. Sesongen starter med unghestskue i Ørsta på Vestlandet 27. april. Det fremkommer av terminlisten hvilke utstillinger som er åpne for bare unghester og hvilke som er åpne for både unghester og voksne hester. Påmeldingslink til alle utstillingene vil bli lagt ut i løpet av januar måned. 
Se terminlisten for hoppe- vallak- og unghestutstillinger

Skal du vise hest på utstilling i år?
Da anbefaler vi deg å ta en titt på utstillingssidene våre. Her vil du finne verdifulle tips til hvordan du best kan forberede hesten din til utstilling. Kanskje er det aktuelt for ditt lokallag å arrangere bruksprøvedag slik at bruksprøven kan gjøres unna på forhånd?

Velkommen på utstilling!