Vi kan tilby flotte fasiliteter med tre ridehaller, tilrettelagte rideveier på anlegget og i skogen rundt, utendørs sprangbane og dressurbane, ovalbane, samt en stor naturridebane med vannhinder og feltrittshindre. Målet med kurset er å gi deg som rytter gode forutsetninger for å lykkes i din gren på ditt nivå gjennom målrettet trening med en plan i bakhånd. Vi ønsker å samle ryttere på tvers av grener og stiller med instruktører som har bred kompetanse innenfor, og på tvers av, de ulike grenene.  

Sprangrytterne vil, i tillegg til det felles programmet, ha fagansvarlig ridning og hovedtrener sprang ved Norsk Hestesenter Hanne K. Dahl Lien som sin hovedtrener. På agendaen står en variert treningsuke med ridning på naturridebanen, bomarbeid, sprang og banehopping for å finpusse stevneformen.

Dressurrytterne vil, i tillegg til det felles programmet, ha paralympics-vinner Ann Cathrin Lübbe som sin hovedtrener. Det settes av tid til programridning, der rytterne selv velger det programmet som er aktuelt. Det blir også muligheter for å legge dressurtreningen utendørs. 

Islandshestrytterne vil, i tillegg til det felles programmet, ha regjerende nordisk mester, landslagsrytter og dressurlærer ved Norsk Hestesenter Erik Andersen som sin hovedtrener. Det blir gangartstrening på ovalbanen vår og mulighet for trening på naturridebanen på anlegget. Vi kan også tilby fine, rette strekker hvor det er ypperlig å trene intervaller.

Unghestgruppen vil, i tillegg til det felles programmet, ha ridelærer og unghestutdanner Alva Ljosdal som sin hovedtrener. Det kan være krevende for en unghest å være mange dager på kurs, så det blir korte økter med vekt på variasjon, positivitet og mestring. Øktene vil foregå både i ridehus og ute på naturridebanen vår. 

Kursinnhold: dette gjelder mandag - onsdag.
- 3-4 rideøkter (vi tilpasser individuelt etter nivå og ønsker).
- 3-4 teoriøkter der aktuelle tema er mentaltrening, planlegging for å nå egne mål, treningsprinsipper, utdanningsskalaen, hestekunnskap, ridelæreteori, og videoanalyse.   
- Sitsanalyse, sitslongering, ridesimulator, og fysisk trening uten hest på treningsrom.
- Det blir muligheter for banehopping og programridning i løpet av uken. Her kan du få gode tilbakemeldinger på hva du bør jobbe videre med og tips til hvordan legge opp en treningsplan. 

Praktisk informasjon
Felles oppstart mandag 17.06 kl 08.00 (det er mulig å ankomme søndag) og kurset avsluttes onsdag 19.06 kl 16.00. Det er mulig å legge til treninger med Hanne K. Dahl Lien eller Alva Ljosdal torsdag og fredag hvis dere ønsker. Dere vil deles inn i grupper i forhold til hvilken gren dere rir, men kommer også til å ha noe felles opplegg på tvers av gruppene. Det serveres lunsj, samt snacks og kaffe, i vår egen kantine. Kantinen er i tilknytning til det øvre ridehuset og er dermed lett tilgjengelig. Det legges opp til sosialt samvær på kveldene. 

Overnatting
Vi har begrenset overnattingskapasitet på vårt internat og det er førstemann til mølla som gjelder. Overnatting inkludert frokost for 590 kr pr døgn. Ta kontakt på nhest@nhest.no
Faarlund B&B
Hoff Gjestegiveri
Hekshusstranda Camping
Evjua Strandpark
Quality Hotel Strand, Gjøvik

Priser
Grunnprisen på 5200 kr inkludert undervisning og lunsj i kantinen mandag - onsdag.
I påmeldingen kan du velge hvilken gruppe du vil være med på (sprang/dressur/islandshest/unghest). 

Du kan også tilpasse slik du ønsker, og legge til følgende: 

  • Oppstalling mandag - onsdag for 750 kr pr hest   
  • Oppstalling onsdag- fredag for 375 kr pr døgn per hest
  • Treninger med Hanne Dahl Lien torsdag eller fredag for 400 kr pr time
  • Treninger med Alva Ljosdal torsdag eller fredag for 400 kr pr time

Du må selv sørge for eget fôr og vannbøtte til din hest/hester. Vi tilbyr boks (kaldstall) og flis! 

Ved påmelding er det viktig at du gir oss informasjon om hestens alder, kjønn og ekvipasjens nivå. Skriv også gjerne litt om hvilke forventninger du har til treningsleiren, om det er det noe spesifikt du ønsker å få ut av kurset, og om du har noen matallergier vi skal hensynta. 

Om instruktørene

Hanne K. Dahl LienFaglig leder for ridelærerutdannelsen ved Norsk Hestesenter og hovedtrener sprang, unghest ansvarlig, trener C og banebygger. Hun er utdannet ridelærer trinn 3 fra Strømsholm/Flyinge, har jobbet som profesjonell rytter i Sverige og tidligere jobbet på Drammen Ridesenter, og drevet eget ridesenter. Hun er opptatt av at rytteren skal ha et system som skaper god kommunikasjon og tillit mellom hest og rytter, med stort fokus på fysisk trening av rytterne. En god sits er god hestevelferd! 

 

Alva LjosdalRidelærer ved ridelærerutdanningen og ansvarlig for fagskolehestene. Alva er utdannet ridelærer trinn 3 fra Norsk Hestesenter og har unghestutdanning fra Flyinge i Sverige. Hun er selv aktiv sprangrytter på 130 nivå og underviser i både sprang og dressur hos oss. Alva har fokus på den grunnleggende ridningen og å dermed danne et system som hesten kjenner seg igjen i. Dette skaper trygge rammer for hestens utvikling og bygger tillit mellom hest og rytter. Alva forklarer at det er derfor det er så gøy å jobbe med de unge hestene, for hvis de får hjelp inn i et godt system fra starten av så vil utviklingen videre flyte lettere. Hun er nøye på å ta hensyn til den individuelle unghestens behov og deretter legge opp treningen slik at det blir variert, morsomt og givende for både hest og rytter! 

 

Erik Andersen - Dressurlærer ved ridelærerutdanningen på Norsk Hestesenter. Utdannet ridelærer trinn 3 fra Norsk Hestesenter, samt veterinærassistent og berider fra hæren. Erik er også sportsdommer for islandshest på nasjonalt nivå. Han har deltatt i NM en rekke ganger og med sin hjemmeavlede hingst Farsæll fra Midtlund ble han norgesmester i femgang i 2023. De har også stått på startlistene i flere Nordiske mesterskap, og i 2022 vant de to gull, en bronse og Erik fikk tildelt Feather Prize for harmonisk og god ridning. De er også regjerende nordiske mestre. Ekvipasjen har representert Norge i to verdensmesterskap og har tatt seg til finaler i begge mesterskapene. Erik er utdanningsansvarlig for Norsk islandshestforening og driver Midtlund Gård på Stange med oppdrett, salg og trening av fortrinnsvis islandshest. I sin undervisning legger han stor vekt på ekvipasjens samarbeid og harmoni mellom hest og rytter. Hestevelferden skal alltid ivaretas. 

 

Ann Cathrin Lübbe - Ann Cathrin Lübbe har siden 1997 hevdet seg i toppen i dressur på internasjonalt nivå og kan skilte med en imponerende merittliste. Hun har tatt medaljer i alle Nordisk mesterskap fra 1998–2021. I 1999 var hun med på laget som tok et VM-sølv og siden den gang har hun vunnet to individuelle VM-gull og to sølv, samt en lagbronse. Hun har representert Norge fem ganger i Paralympics fra 2000-2021 og kan smykke seg med totalt åtte individuelle medaljer, tre av dem i gull. Hun har også to bronse fra lagkonkurranser. Videre har hun stått på startlistene i hele åtte EM og har oppnådd 11 individuelle topp ti-plasseringer. Blant disse er to gull og tre bronse. Hun har også en lagbronse fra EM. Ann Cathrin er utdannet lærer og topptrener gjennom Olympiatoppen og Norges idrettshøgskole. I tillegg er hun utdannet coach, ambassadørrytter for Rider in Balance og hun er kjent for sin evne til å bygge mental styrke. Hun underviser våre studenter i både sprang og dressur, og mentaltrening.  


Har du ikke anledning til å delta alle dagene? 
Ta kontakt med oss på nhest@nhest.no for tilbud om å delta enkeltdager/enkelttimer eller hvis du skulle ha noen spørsmål. Velkommen på kurs!

PÅMELDING