På unghestprogrammet til ridelærer II-utdanningen er hester av alle raser velkomne, men vi har særlig behov for flere varmblods ridehester. Det er ønskelig at de aldri før har hatt rytter på ryggen.

Kunsten å jobbe med en unghest handler om å kommunisere med den på et språk som en lite skolert hest kan forstå. Øktene i ridehuset er korte og hyppige, og hestene som har deltatt på tidligere unghestprogram har vist en bratt læringskurve. Det er alltid spennende for eierne å se igjen hestene sine når programmet er over, og de blir da invitert til en hyggelig framvisning der unghestene viser hva de har lært etter fem uker i et godt system. 

Det er studentene på ridelærer II som håndterer hestene i hverdagen, men det er fagansvarlig Hanne Dahl Lien, som leder alle øktene med unghestene i ridehuset. Vi har fått gode tilbakemeldinger på opplegget, og det er en unik mulighet til å sosialisere hesten din i trygge rammer sammen med andre unghester.

Høstens unghestprogram varer fra den 10. august til den 10. september og vi kan ta inn maks fire hester. Prisen pr. uke er 1750 kr, dette inkluderer fôr, oppstalling, trening og paddock. Eventuelle utgifter til veterinær og hovslager kommer i tillegg.

Påmelding

For påmelding og/eller eventuell mer informasjon - ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på tlf.: 61 16 55 00, eller send en e-post til nhest@nhest.no. Påmeldingsfrist er mandag 15. juli.