Når vi kommer til Vinstra for å besøke Rudland Robust så er eier Kenneth ute og kjører tur. 3-åringen Robust imponerer stort der han både blir forbikjørt av biler langs en trafikkert vei, og når han tusler inn på gården for å spenne fra rygger han vognen på plass og står tålmodig og venter mens han blir spent fra. Eier Kenneth bekrefter at Robust til tross for sin unge alder allerede er en god kjørehest. Han forteller at hesten var veldig komfortabel under kjøreprøven på hingstekåringen på Stav i april. Denne hesten skjønner når han er på jobb. Det er godt gjort med en 3-åring som bare har vært kjørehest siden høsten 2022.

Rudland Robust fraspenning

Historien om hvordan han ble til er spesiell. Robust er nemlig resultatet av et vinnerlodd. Eier Kenneth Andersstuen kjøpte et lodd på hesteutstilling og vant en bedekking med Elstad Jokern. Kenneth er også oppdretter av Robusts mor Rudland Stjerna 2. pr. og eier bestemor Skrims Vårhild 1. pr.

Rudland Robust hodebilde 1

Robust tilbragte sommeren som føll i fjellhamningen på Tronhus. Tonje Vollaug Slettum forteller at han raskt ble barnas favoritt, for han var den første som møtte dem når de hadde tilsyn med flokken og ville gjerne ha kos. Han lå rett ut og halvsov mens barna koste med han.
Det er også Tonjes samboer Fredrik Mjønerud som har hatt Robust i trening fram mot kåringen. De beskriver en rolig men arbeidsvillig hingst som ser ut til å ha arvet sin fars lynne. Far Eldstad Jokern har også et kaldt hode og varmt hjerte – som er slagordet til dølahesten.

Rudland Robust som føll
Rudland Robust som føll på Tronhus sommeren 2020. Foto: Tonje Vollaug Slettum

Rudland Robust
e. Elstad Jokern 2. pr, u. Rudland Stjerna, ue. Gjerde Blæsen 1. pr.

Vil du gi hoppen din en fin sommer i idylliske Sikkilsdalen med Rudland Robust? Mer informasjon om priser og påmelding finner du her