Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

Ridelærerutdanningen

Behov for flere ridelærere?

Ønsker du å presentere bedriften din for studentene på ridelærerutdanningen? Norsk Hestesenter inviterer rideskolenæringen til å møte ridelærerstudentene. Se nytt tidspunkt! 

WhatsApp Image 2024-01-19 at 13

Dølahestene på Norsk Hestesenter

Som det nasjonale senteret for dølahesten har vi et spesielt ansvar for dølahesten, og vi arbeider aktivt for å vise fram dølahestene våre. I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med dølahestene Norsk Hestesenter eier per 1. mars 2024.
Flere av unghestene våre vil bli lagt ut for salg etterhvert, men om du er på utkikk etter å kjøpe kan du ta kontakt for mer informasjon.

Dyrvedals Torden er et eksempel på en rød hingst med ukjent sølvstatus.

Sølvstatus på nordlandshest/ lyngshest hingster som skal vises til kåring

Skal du vise nordlandshest/ lyngshest hingst til kåring i år? Det nærmer seg tiden for hingstekåringer, og vi ønsker med dette å minne om at hingster av rase nordlandshest/ lyngshest må ha kjent sølvstatus, og at vi ønsker å få inn hårprøvene så tidlig som mulig for å rekke å analysere dem før kåringen.

EYLE - equestrian young leaders

EYLE er igang på Starum Rideskole

I januar startet kurset EYLE - Equestrian Young Leaders - ved Norsk Hestesenters egen praksisrideskole Starum Rideskole. Rideskolen er med i pilotprosjektet som gjennom totalt 45 samlinger har som mål å utdanne den typiske rideskoleeleven til et ansvarsbevisst og kunnskapsrikt hestemenneske med hesten i fokus. 

Hesteutstilling

Hestevelferd på utstillinger

I løpet av et år avholder Norsk Hestesenter om lag 30 utstillinger rundt omkring i Norges land. Vi er tilstede på hingstekåringene og enkelte av de store utstillingene for hoppe, vallak og unghest. Utover det har vi et godt samarbeid med lokale arrangører som står for gjennomføringen av mange av utstillingene som avholdes gjennom sesongen. Vi oppnevner også dommere til alle utstillingene. Når det nå nærmer seg utstillingssesong vil vi igjen rette fokuset mot hestevelferd på utstillingsarenaen. 

Norsk Hestesenter

Ledig engasjement: stall- og driftsmedarbeider

Vi har behov for ekstra bemanning på stall og drift en periode og søker etter en engasjert og positiv person med interesse for, og kunnskap om hest og stallarbeid. Engasjementet varer fram til ca. 1. september, men det kan være mulighet for forlengelse. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507