Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Vilde og Lunner Bridar i godt driv gjennom portene under bruksprøveridning i vinter.

Fra hestefag til luftforsvaret

Vilde Haugen startet som hestefaglærling på Norsk Hestesenter i august 2019. Nå er læretida over og nå skal hun prøve seg på noe ganske annet!

Vi gleder oss til den dagen vi kan åpne opp for alle som ønsker å få se på hesteslippet i Sikkilsdalen, slik som da Svangstu Fardølen ble sluppet i Åkrehamna i 2018. Den dagen har dessverre ikke kommet enda, og årets slipp vil være stengt for publikum.

Fortsatt stengt for publikum

Regjeringen har åpnet opp for flere deltagere på arrangementer utendørs, men det forutsettes at publikum kan deles inn i kohorter. Dette er dessverre svært vanskelig å gjennomføre i Sikkilsdalen.

Lilill og hoppeføllet på morgenkvisten i dag.

Endelig dølahestføll!

Kvart over to i natt kom sommerens første dølahestføll på Norsk Hestesenter.

Sellands Even flørter med et par av hoppene sine i Åkrehamna i 2020. I år er det Midtgards Svarten som får regjere her.

Sikkilsdalen 2021

Den 26. juni slippes tre flotte hingster med hver sine hoppefølger i Sikkilsdalen. Som tidligere annonsert vil også årets slipp dessverre være uten publikum.

Starum

Ny travtrenerutdanning

Norsk Hestesenter har fått betinget vedtak om akkreditering av fagskoleutdanningen «Travtrener - trening av hest, oppstart og drift av egen travstall».

Norsk Hestesenter var en av fagskolene som inngikk i tilsynsrunden under NOKUT sitt første tilsynsprosjekt. Bildet er fra undervisning på ridelærerstudiet.

Godkjent kvalitetssystem

NOKUT sitt første tilsynsprosjekt med fagskolers systematiske kvalitetsarbeid er nå ferdig. Norsk Hestesenter (NHS) var en av fem fagskoler som inngikk i tilsynsrunden.

Ridning5

Kurs for deg som driver rideskole

Norges Rytterforbund, Norsk Hestesenter og Bransjeforeningen for rideskoler inviterer til kurset «Bærekraftige rideskoler – et kompetansekurs for økt kvalitet, vekst og lønnsomhet».

Nina Ringstad og Gjerde Prinsen på kjøretur.

Prinsen til Sikkilsdalen

Gjerde Prinsen er klar for flørt og eventyr i Sikkilsdalen, og hvis du er rask, kan hoppa di få være med også!

Fagerli Knut under slippet på Tronhus i 2020. Foto: Maja Skarpsno/Gullfaxi - www.gullfaxi.no

Fagerli Knut i Bekkelegeret

Slippene i de ulike fjellhamningene nærmer seg, men det er fortsatt muligheter for å melde på hopper hos noen av hingstene. Hva med å bedekke med den staselige hingsten Fagerli Knut i Bekkelegeret?

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500