Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Take This Society fikk høyeste poengsum I 2022

Avlsvurdering av varmblodstraver

Onsdag 15. mars blir det avlsvurdering av varmblodstraver på Norsk Hestesenter. Har du en hingst som skal vises? Her finner du informasjon om innmelding, samt viktig informasjon om bruk av varmblodstraverhingster som er tenkt brukt i avlen, men som ikke skal vises på Starum.

Føynland Kongen under kåringen på Biri Travbane i 2011

Føynland Kongen er årets traverhingst i Sikkilsdalen

Hingsten debuterte med seier som treåring. På åtte starter hadde han to seire og to tredjeplasser. Noen av de største merittene igjennom karrieren er andreplassen i Elitkampen i 2014, samt vinner av Østfoldpokalen samme år. I 2015 vant han John Buers Minneløp og Svensk-Nordiska löppet, hvor han satte han ny rekord på 19,8. I juni er han klar for sommerflørt i fjellet.

6428607_4940518

Helgejobb i stallen

Norsk Hestesenter har behov for ekstrahjelp i stallen – er det noe for deg?

Poseidon_1

Innridning av unghest

Har du en unghest som du ser for deg å bruke i ridning? Da har vi en ypperlig mulighet til deg! På ridelærerutdanningen har vi et meget godt unghestprogram - kanskje er det noe for din hest?

julebilde_face

Henvendelser i jula

Sentralbordet på Norsk Hestesenter vil være stengt f.o.m. julaften og t.o.m. 1. januar, men henvendelser kan sendes på e-post til nhest@nhest.no.

Dølahestmesterskapet

Dølahestmesterskapet 2023

Konkurransen skal gjennomføres på Starum i uke 23, nærmere bestemt den 8. – 11. juni. Det er Vestoppland Dølahestlag, Starum Hestesportsklubb og Norsk Hestesenter som er arrangører.

Styremedlemmer i Stiftelsen Hästforskning Odd Vangen (t.v) og Torild Jacobsen (t.h) med prismottakerne Cathrine Fjordbakk og Kristin Olstad mellom seg.

Prisutdeling fra Stiftelsen Hästforskning

Stiftelsen Hästforskning deler årlig ut prisene «Årets hästforskningsprojekt» og «Årets hedersomnämnande» for å hedre prosjekter som har bidratt til stor samfunnsmessig og næringsmessig nytte og utvikling. Den svenske prisutdelingen fant sted under Hippocampusdagen i november. Under Hestepraktiserende veterinærers forening (HVF) sitt høstkurs den 9.desember var det de norske forskerne sin tur til å motta sine utmerkelser. 

beiteslipp4

Stiftelsen Hästforskning bevilger midler til fire nye forskningsprosjekter

Stiftelsen Hästforskning bevilger støtte til fire nye forskningsprosjekter i årets utdeling. Tre av prosjektene er svenske, og ett er et samarbeidsprosjekt mellom Sverige og Norge. Tre av prosjektene er innen veterinærmedisin, husdyrvitenskap og teknologi, og ett er innen samfunnsvitenskap og humaniora.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500