Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Lærling på Norsk Hestesenter, Ida Loftu, ble under NM for hovslagere kåret til Norges beste lærling! Foto: Inga Eriksdóttir Lillejordet

Norges beste lærling

Den 8.-10. august ble det arrangert åpent Norgesmesterskap for hovslagere på Stavsplassen på Tretten, og fra smia på Norsk Hestesenter deltok to av våre dyktige hovslagerlærlinger.

Nordlandshest/lyngshesten Nileas Månevind under årets hingsteutstilling på Stav.

Innmeldingsfrister til utstillinger

Innmeldingsfristene til de første av høstens utstillinger nærmer seg, og vi vil gjerne minne om hvorfor du må overholde fristene som er satt.

IMG_4412

Vedrørende høring om endringer i friluftsloven

Norsk Hestesenter stiller seg kritiske til endringsforslaget i friluftslovens §§ 2, 3a, 15 og 16 som innebærer at Fylkesmannen ikke lengre skal stadfeste vedtak om ferdsel og oppholdsrestriksjoner for avgrensede områder og strekninger. NHS ber om at kravet om stadfesting fra Fylkesmannen opprettholdes.

Horgen Tore - sjefen i Prinsehamna.

Sommer i Sikkilsdalen

Det nærmer seg tre uker siden hestefølgene ble sluppet i Sikkilsdalen, og det er ingen tvil om at hestene nyter livet i fjellheimen.

Ferietid

Sommer og ferietid

Juli er ferietid for veldig mange, også her på Norsk Hestesenter - for både to- og firbeinte.

Unge hopper

Unge hopper i avl

Fødselstall for de nasjonale rasene har de seneste årene gått tilbake, i samme periode har det i tillegg vært en reduksjon i andelen av de bedekte hoppene som er bedekt som treåringer. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500