Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norsk hestesenter logo

Nyheter

Kjørehest, høstfarger

Fjordhester søkes til forskning

Har du fjordhest? 

NMBU behov for flere hårprøver til genotyping! 

Stiftelsen Hästforskning har bevilget 3 millioner til prosjektet «Fenomen: Fertilitet hos nasjonale norske hesteraser». Ett av delmålene til prosjektet er å kartlegge genetisk innavlsgrad hos fjordhesten, samt undersøke om det finnes genetiske årsaker til den noe lave føllingsprosenten hos Fjordhest.

Hest i vann

Norsk Hestesenter inviterer til gratis webinar om forskning på hest

Hva jobber hesteforskerne med akkurat nå? Det kan du få innblikk i! 

Tirsdag 14. november 2023 kl 19:00 vil en rekke hesteforskere fra Sverige og Norge gi en kort innføring i sine aktuelle prosjekter. Alle prosjektene er finansiert av Stiftelsen Hästforskning.

Webinaret er gratis, og åpent for alle.

skilt i soloppgang

Ledig stilling: stall- og driftsmedarbeider

På grunn av internt opprykk søker vi etter en engasjert og positiv person med interesse for og kunnskap om hest og stallarbeid. Norsk Hestesenter har høyt fokus på hestevelferd.

Undervisning hest og rytter

Søk om studieplass på Ridelærer 3

Ønsker du å ta den siste delen av ridelærerutdanningen - Ridelærer 3? Vi har noe ledig kapasitet i vårsemesteret 2024, og du kan nå søke om opptak. Tilbudet gjelder i utgangspunktet for de som har fullført Ridelærer 1 og 2, men det er også mulig å søke på grunnlag av realkompetanse.

Feltritt

Nytt semester er godt igang på ridelærerutdanningen

Åtte nye studenter har flyttet inn på Norsk Hestesenter og er godt igang med sitt første semester av den toårige utdanningen for å bli ridelærer. Utdanningen er delt inn i tre trinn: Trinn 1, 2 og 3.

Norsk Hestesenter

Stengt pga internt arrangement fredag 13. oktober

For å kunne levere gode tjenester til hestenorge er vi avhengige av å ha en faglig oppdatert stab. Fredag 13. oktober har vi internt arrangement for alle ansatte på Norsk Hestesenter.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507