Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Vårstemning på Grosbois i Frankrike. Foto: Mikkel Davidsen

Praksis hos profftrenere

Årets travtrenerstudenter er vel tilbake fra sine praksisopphold hos travtrenere i det ganske land (og utland) – fulle av nye erfaringer, kunnskap og motivasjon!

Ridelærer2

Har du meldt deg på?

Vil du prøve deg som student ved Norsk Hestesenter? Fredag den 13. mars ønsker vi velkommen til åpen dag, hvor du kan få en liten forsmak på våre studier! Siste frist for å melde seg på er i dag, 2. mars.

Den mekaniske hoven, som Lars Roepstorff og hans team har utviklet i sin prisbelønte forskning, tester baneunderlaget på Strömsholm. Foto: Viktor Wrange

Reisestipend til vinnerne av "Årets Hästforskningsprojekt"

Hvert år siden 2017 har Stiftelsen Hästforskning delt ut prisen «Årets Hästforskningsprojekt». Målet er å premiere prosjekter som er finansiert av Stiftelsen Hästforskning og som tydelig har bidratt til nytte for hestenæringen. Mottakerne av prisen får et diplom og et reisestipend på 25.000 SEK. Vinnerne fra 2017 og 2018 har nå brukt sine reisestipender, og her kan du lese om det spennende de har brukt dem til.

Ridelærerstudent Liv Kristin Dybsand og dølahoppa Fagerli Lilja i dyp konsentrasjon under avslutningen på årets remonteopphold.

Avslutning på remonteprogrammet

Åtte hester har de siste seks ukene deltatt i vårt remonteprogram, og i går var det avslutning hvor både hestene og ridelærerstudentene viste fram hva de har lært.

Horgen Tore i Sikkilsdalen 2019.

Avlsplan for kaldblodstraver

Det Norske Travselskap melder i dag at den nye avlsplanen for kaldblodstraver nå er godkjent. 

IMGP5221

Unge hopper i avl

Fødselstall for de nasjonale rasene har de seneste årene gått tilbake, i samme periode har det i tillegg vært en reduksjon i andelen av de bedekte hoppene som er bedekt som treåringer. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500