Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

IMGP0386

Testresultat genetiske lidelser på nett

I fjor utviklet vi databasen vår slik at vi kan registrere resultat av tester for ulike genetiske lidelser. Vi registrerer resultater fra gentester for lidelser som er kjent på hest og som er inkludert i de enkelte rasenes avlsplaner. 

To dølahester.

Handlingsplan på høring

Styret ved Norsk Hestesenter sender i dag «Handlingsplan for bevaring og utvikling av de nasjonale hesteraser 2021-2030» ut på høring. De nasjonale hesterasene i Norge omfatter dølahest, fjordhest, nordlandshest/lyngshest og kaldblodstraver.

Ine og Sara i dyp konsentrasjon under jockey-undervisningen.

En dag som jockey

I dag har studentene på Ridelærer 3 hatt undervisning litt utenom det vanlige - de har nemlig fått et innblikk i Jockeyskolen!

Johan Hellander, ny styreleder i Stiftelsen Hästforskning, viser fram et føll på Menhammar Stuteri, hvor han har sitt daglige virke.

Ny styreleder i Stiftelsen Hästforskning

Ved styremøtet den 11. mars ble Johan Hellander utpekt til ny styreleder. Han tiltrådde i forbindelse med styremøtet, og overtar vervet etter Pekka Olson.

bakketrening

Digitalt B-trenerkurs

B-trenerkurset har i mange år vært et kurs med fysisk oppmøte - i år kommer det i digital drakt, og du kan dermed delta uten å måtte reise noe sted.

Bill

Bill's Man ble dagens beste

Åtte hingster stilte i dag til avslvurdering av varmblodstravere på Norsk Hestesenter, og Bill's Man var den som fikk høyest poengsum.

Ridelærerstudent Sunniva Helén Tjervåg Moen viser fram oldenburgeren Petunia under avslutningen på remonteoppholdet.

Avslutning på årets remonteprogram

Ni hester har de siste seks ukene deltatt i årets remonteprogram, og i dag var det avslutning hvor både hestene og ridelærerstudentene viste fram hva de har lært.

Svangstu Fardølen under hingsteutstillinga på Stav i 2019.

Nytt om hingstekåringa for dølahest

Årets hingstekåring for dølahest vil bli på Stav den 23. - 25. april. På grunn av den pågående pandemien må vi innrette oss etter de gjeldende regler og anbefalinger fra myndighetene, også når det gjelder hingstekåring for dølahest på Stav i år.

Hingsten Patent Leather ble høyest bedømt på Bjerke travbane under avlsvurderingen av varmblodstravere våren 2020.

Avlsvurderingen flyttes til Starum

Grunnet koronasituasjonen flyttes den planlagte avlsvurderingen av varmblodstravere den 10. mars fra Bjerke til Starum. 

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500