Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Fra hingsteutstillinga på Stav i 2019.

Oppdatering på årets hingsteutstillinger

Som tidligere omtalt har tiltakene som er satt i gang for å begrense spredningen av koronaviruset en stor innvirkning på årets hingsteutstillinger. Her følger en oppdatering på hva avlsorganisasjonene har vedtatt for de klassene som man tidligere ønsket å avvente noe med, samt andre tiltak knyttet til avlsarbeidet for dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest.

 

IMGP5045

Årets utlysning i Stiftelsen Hästforskning

Klokka 12.00 i dag åpnet årets utlysning i Stiftelsen Hästforskning. Årets utlysning er på totalt 12 millioner svenske kroner og 7 millioner norske kroner.

IMGP0339

Redusert bemanning framover

I dag trår permitteringene i kraft på Norsk Hestesenter, og vi arbeider derfor nå med redusert bemanning. 

Representanter for dølahesten, fjordhesten og nordlandshest/lyngshesten.

Nøkkeltallsrapporten for 2019

Rapporten "Nøkkeltall om de nasjonale hesterasene" for 2019 ligger nå ute, og denne gir en samlet oversikt over status for våre nasjonale raser. Vi håper rapporten vil være nyttig og interessant for mange!

Torild Jacobsen er ny styreleder ved Norsk Hestesenter. Foto: Fylkesmannen i Innlandet

Ny styreleder

Landbruks- og matdepartementet har oppnevnt Torild Jacobsen som ny styreleder ved Norsk Hestesenter. 

DSCskulptur1øb

Permitteringsvarsler på Norsk Hestesenter

Torsdag fikk mange av de ansatte ved Stiftelsen Norsk Hestesenter permitteringsvarsel. – Situasjonen er svært alvorlig for oss, sier Cecilie Gaarder Skaug, direktør og rektor ved Norsk Hestesenter.

IMGP1380

Årets hingsteutstillinger

Tiltakene som er satt i gang landet rundt for å begrense spredningen av koronaviruset har også en stor innvirkning på årets hingsteutstillinger, som vanligvis går av stabelen i april og mai.

stallgang

Hestevelferd i koronasituasjonen

Mydighetenes tiltak, anbefalinger og råd for å begrense spredningen av koronaviruset preger også staller landet over. Hvordan skal man følge opp dette, samtidig som man ivaretar god hestevelferd?

Tresa Svarten

Vårens utstillinger

Det er satt i gang omfattende tiltak landet rundt for å begrense spredningen av koronaviruset, og dette påvirker også årets utstillingssesong.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500