Starum rideskole skiller seg litt fra andre ordinære rideskoler, fordi den er en praksisrideskole. Norsk Hestesenter er den eneste fagskolen i landet som utdanner ridelærere, og instruktørene som brukes i rideskolen er studenter ved ridelærerutdanningen. Dette innebærer at rideskolen er en praksisarena, og det inngår i studiene å planlegge og gjennomføre ridetimer for elevene ved rideskolen. Det er to til tre studenter som er ansvarlige for undervisningsoppleggene hver rideskolekveld. En av våre lærere er til enhver tid til stede for å overvåke og evaluere hver undervisningsøkt sammen med studentene.

Hestene som benyttes i rideskolen er til dels eldre ridehester som tidligere har vært brukt i ridelærerutdanningen, samt noen ponnier og noen av de norske rasene vi har på stallen.

Det at vi er en praksisrideskole reflekteres også i at vi har noe kortere semester enn det som kan være vanlig andre steder, samt at prisen er noe lavere enn i andre rideskoler.

Vi gjør oppmerksom på at elevene ved rideskolen ikke er forsikret av oss, og vi ber foresatte vurdere en slik forsikring.

Ønsker du å delta på kurs eller har spørsmål om rideskolen, ta kontakt med rideskoleansvarlig Christien Kloos på 41 33 24 57 eller christien.kloos@nhest.no.

Ledige plasser vårsemesteret 2020

Vi har noen få ledige plasser på mandager kl. 17.45 - denne gruppa er for viderekommende (må kunne ri selvstendig i alle gangarter + litt sprang). Ta kontakt med Christien!

Gøy med hest i vinterferien: Sits og stil

Onsdag 26. februar kl. 17.30: 
Sits og stil er en stilkonkurranse der man rir øvelser over bommer og/eller hinder etter inndeling i forskjellige klasser. 
Passer for alle! Spør din ridelærer om hvilket nivå du skal melde deg på. En klasse per rytter. Pris 250 kr. inkl. bedømmelsesskjema og sløyfe.                 

Påmelding kun på e-post: christien.kloos@nhest.no (bekreftelse ved påmelding). Siste påmeldingsfrist er mandag 24. februar. Betaling med vipps ved oppmøte, ingen kontanter.