Ridekurs

Starum rideskole ligger på Norsk Hestesenter, på Starum i Østre Toten, 20 kilometer sør for Gjøvik. 
Rideskolen skiller seg litt fra andre ordinære rideskoler, fordi den er en praksisrideskole. Norsk Hestesenter er den eneste fagskolen i landet som utdanner ridelærere, og instruktørene som brukes i rideskolen er studenter ved ridelærerutdanningen. Dette innebærer at rideskolen er en praksisarena, og det inngår i studiene å planlegge og gjennomføre ridetimer for elevene ved rideskolen. Det er to til tre studenter som er ansvarlige for undervisningsoppleggene hver rideskolekveld. En av våre lærere er til enhver tid til stede for å overvåke og evaluere hver undervisningsøkt sammen med studentene.

Det at vi er en praksisrideskole reflekteres også i at vi har noe kortere semester enn det som kan være vanlig andre steder, samt at prisen er noe lavere enn i andre rideskoler. 

Hestene som benyttes i rideskolen er til dels eldre ridehester som tidligere har vært brukt i ridelærerutdanningen, samt noen ponnier og noen av de norske rasene vi har på stallen.

Vi har forsikring som dekker våre kurs deltakere både i og utenfor ridehuset. Dette erstatter likevel ikke egne forsikringer. Vi anbefaler å ha egne forsikringer.

Aldersgrense i rideskolen er 8 år. Vi har egne knøttekurs for barn i alder 6-8 år.

Har du spørsmål om rideskolen, ta kontakt med rideskoleansvarlig Tone Farestveit på Tone.Farestveit@nhest.no

Påmelding Starum Rideskole

Dagleir

Norsk Hestesenter arrangerer dagleir i skolens vinter, påske og høstferie, samt noen uker i sommerferien. På dagleir rir man 1 til 2 økter om dagen og gjør stallarbeid – litt som å ha sin egen hest. Varm lunsj i kantinen er inkludert i prisen. Du får e-post med ytterligere informasjon og beskjed om du har fått plass på dagleir. Man må være 8 år eller eldre for å delta. 

Påmelding dagleir 

Komplett prisliste for Starum rideskole og andre hesteaktiviteter.