På ridelærerutdanningen har vi et meget godt unghestprogram. I unghestprogrammet til ridelærer 2-utdanningen er hester av alle raser velkomne, men det er ønskelig at de ikke har hatt rytter på ryggen tidligere. Av vekthensyn kan vi dessverre ikke ta imot de aller minste ponniene. Les heller mer om vårt remonteprogram dersom hesten din allerede er innridd og du søker tilridning.

Kunsten å jobbe med en unghest handler om å kommunisere med den på et språk som en lite skolert hest kan forstå. Øktene i ridehuset er korte og hyppige, og hestene som har deltatt på tidligere unghestprogram har vist god utvikling. Det er alltid spennende for eierne å se igjen hestene sine når programmet er over, og de blir da invitert til en hyggelig framvisning der unghestene viser hva de har lært etter fem uker i et godt system. 

Hestene trenes fire dager i uken, og har fri tre dager. Erfaringsmessig er dette en god fordeling av arbeid og hvile for at hestene skal få tid til å bearbeide alt som skjer. Både ny stall, nye ridehus, nye mennesker og nye arbeidsoppgaver kan være slitsomt for en unghest. Det er viktig at hesten oppfatter innridningen som en trygg opplevelse, slik at grunnlaget for den videre ridningen er best mulig. Det er studentene på fagskoleutdanningen Ridelærer 2 som håndterer hestene i hverdagen, men fagansvarlig Hanne K. Dahl Lien er ansvarlig for faget unghest og leder alle øktene med unghestene i ridehuset, i tett samarbeid med Alva Ljosdal, som er utdannet Ridelærer 3 og jobber som ridelærer og hesteansvarlig ved Norsk Hestesenter. Alva har unghestutdanning fra Flyinge i Sverige. 

På programmet står tilvenning av sal, løshopping, innridning og forberedelser til ulike unghest-tester. 
Vi har fått gode tilbakemeldinger på unghestprogrammet, og det er en unik mulighet til å sosialisere hesten din i trygge rammer sammen med andre unghester.

Pris og praktisk informasjon
Vårens unghestprogram varer i fem uker, fra mandag 12. februar og avsluttes fredag 15. mars.
Prisen pr. uke er 2.000 kr, dette inkluderer fôr, oppstalling, trening og paddock. Eventuelle utgifter til veterinær og hovslager kommer i tillegg.

Påmelding
Påmeldingsfrist er mandag 22. januar.
For påmelding og evt. nærmere info - Ta kontakt med Alva Ljosdal telefon 45 72 93 18 epost alva.ljosdal@nhest.no eller Hanne Dahl Lien tlf 92 84 20 91 epost hanne.dahl@nhest.no