Konkurransen, som gikk av stabelen i forrige uke, er en del av samarbeidet i Equestrian Educational Network (EEN). Det er de store utdanningsanleggene for hest i Europa som grunnla EEN i 1999.

I studentkonkurransen stiller det studenter og instruktører fra 11 utdanningsinstitusjoner fra 10 forskjellige land. Disse blir fordelt på ulike lag, og hvert lag består av tre ryttere, en spranginstruktør og en dressurinstruktør. Ingen på laget får komme fra samme land, og engelsk er det gjeldende språket under hele konkurranseuka.

Sprangbane

Den første konkurransedagen består av et kort dressurprogram og en sprangbane. Lagets tre ryttere rir på samme hest, noe som betyr at det ikke er rom for de store forberedelsene i forkant. Hestene som brukes er fra vertsskolens utdanninger. Lagene konkurrerer videre i en semifinale og en finale, hvor det i tillegg til sprang og dressur konkurreres i forelesninger/undervisning. Rytteren med høyest poengsum på hvert lag i første runde går også videre til en individuell semifinale (sammen med en eller to ryttere av de med høyest poengsum, men som ikke var best på laget). De to beste individuelle fra semifinalen møtes også til en finale.

Årets dommerteam besto av Ann-Catrin Carlsson og Ulf Wilken fra Sverige, Pedro Carmo Costa fra Portugal, Eloise Legendre fra Frankrike og EENs styreleder Markus Scharmann fra Tyskland. Dommerene ser mye på grunnridningen og på sitsen, og ikke nødvendigvis om man rir feilfritt.

Fra Norsk Hestesenter deltok i år Stine Ekra og Thea Meltzer, begge studenter på ridelærer 3, samt instruktørene Hanne Dahl Lien og Frida Aksnes. Stine og Thea var svært fornøyde med å få være med på årets konkurranse, og forteller om flotte dager på Strömsholm. - Det var veldig lærerikt, inspirerende og motiverende, oppsummerer Thea. - Og det var moro å møte så mange mennesker fra ulike miljøer med så mye kompetanse. Vi snakket en del om hvordan man løser utfordringer på forskjellige måter, men likevel oppnår det samme resultatet - det er spennende! 

Vinneren av årets lagkonkurranse ble Jonie Paavola fra Finland, Laura Reiner fra Østerrike og Johanna Carlsson fra Flyinge. Instruktørene var Victoria Louis fra England og Griet Martens fra Belgia. Vinneren av den individuelle konkurransen ble Baptiste Saulaun fra Frankrike. Norge gjorde også en solid innsats, og laget til Thea Meltzer kom på en andre plass.

Se filmen Svenska Ridsportförbundet har laget om konkurransen: