Som hovslagere jobber vi hver dag tett på hoven, men hvor godt kjent er vi egentlig med alt det vi ikke ser? Nå har du en unik mulighet til å lære mer om det vi jobber med daglig, nemlig hoven!

Hovslagermester Henrik Jansson AWCF fra SLU (Sveriges Landbruksuniversitet) kommer til oss i smia onsdag 26.april. Her blir det en teoretisk innføring om hoven og dens funksjoner, og hands-on dissekering av hov. Etter en teoretisk gjennomgang, jobber vi sammen i par om å dissekere en hov under kyndig veiledning fra en av Sveriges beste hovslagere.

Henrik jobber til daglig som hovslager på hesteklinikken ved universitetsdyresykehuset (SLU) i Uppsala. Han har mesterbrev, og i 2022 besto han den engelske AWCF utdanningen, med høyeste karakter «Honours» på teoridelen, en karakter som henger meget høyt og sjelden deles ut. Henrik sier «Drivkraften for meg er at man aldri blir utlært, det finnes alltid mer lærdom å ta», og vi er glade for å kunne bringe hans kompetanse over landegrensa og inn til Norsk hestesenter!

Dette er en unik mulighet til å gjøre et dyp-dykk i faget vårt, og øke forståelsen for hva vi jobber med og betydningen av det vi gjør til daglig.

Kurset er åpent for alle som ønsker å delta, men retter seg primært mot hovslagere og veterinærer med interesse for hov. Kurset passer også for lærlinger og veterinærstudenter.
 

Tid/dato: 26.april 2023 kl 09-17:00

Sted: Smia, Norsk hestesenter, Starum

Pris: 4500 kr

Prisen inkluderer kursbevis, lunsj og forbruksmateriell.

NB: Begrenset antall plasser, og bindende påmelding.

PÅMELDING HER