I 2020 var vi så heldige at vi fikk føllavtale på to fine hopper, henholdsvis Lilill og Tangen Svarta. Hoppene ble sluppet med hver sin hingst i Sikkilsdalen, Tangen Svarta ble bedekt med Sellands Even, og Lilill ble bedekt med Spjotums Lunar. Resultatet av de to fjellflørtene ble to flotte avkom i sommer. Lilill fikk et fint, brunt hoppeføll som har fått navnet Starums Lunalill, og Tangen Svarta fikk en flott, rød hingst med hvitt bless, som bærer navnet Starums Evander.

Starums Lunalill.jpg
Starums Lunalill

Lilill har vært på ny flørt i Sikkilsdalen i sommer, og det vil si at Starums Lunalill har tilbrakt sin første sommer i fjellet sammen med mange andre hopper og føll. Starums Evander fikk en litt mer trøblete start her i livet, og måtte derfor gå hjemme på Starum i sommer, slik at vi fikk fulgt han godt opp med veterinær og det han trengte for å bli frisk og sterk!

Starums Evander.jpg
Starums Evander

I tillegg til disse to føllene kjøpte vi før jul hingsteføllet Sølvdølen, som er etter Spjotums Lunar og Sølvsvarta.

julebilde.jpg
Sølvdølen

For et år siden kjøpte vi tre åringshingster; Elstad Aksar, Meringa Tor og Meringa Sokken. Det er fortrinnsvis lærlingene våre, under ledelse av Janne Dalby som jobber med disse unghingstene, i tillegg til Øystein Bakken. Nå i høst har Janne, Øystein og lærlingene startet opp med innkjøring av disse, og er i god rute med dette.

Unghingster.jpg
Elstad Aksar, Meringa Tor og Meringa Sokken

Fra tidligere har vi også to eldre vallaker som heter Ajax og Olstad Blesen. Disse er henholdsvis født i 2006 og 2002. Dette er to stødige hester, som brukes mye til kjøring, men også til ridning og en rekke andre aktiviteter. Blant annet blir Ajax benyttet noe i tilrettelagt ridning, som er et nyoppstartet tilbud hos oss.

Olastad Blesen.jpg
Olstad Blesen

Ajax.jpg
Ajax

I november kjøpte vi oss en flott, rød vallak. Denne heter Garmos Viljar, og er en hest som vi håper vi kan bruke til mye. Han er godt grunnutdannet i dressur, og er tenkt inn i dressurundervisningen på ridelærerutdanningen. Viljar er også en god kjørehest. Det blir spennende å bli bedre kjent med han utover vinteren.

Garmos Viljar.jpg
Garmos Viljar

Vi har også to lånehester inne på Starum nå. Dette er Finnvald Lukas og Hallingstad Lynet. Finnvald Lukas er en populær vallak som benyttes i dressurundervisningen på ridelærerutdanningen, og fungerer helt supert. Vallaken Hallingstad Lynet går med barna i rideskolen vår – og er en god representant for dølahesten der. Lia Max var også hos oss en periode i høst, en trivelig vallak som var med på mange ulike oppgaver i det daglige

Nærmest Hallingstad Lynet, Olstad Blesen, Lia Max og Finnvald Lukas.jpg
Hallingstad Lynet, Olstad Blesen, Lia Max og Finnvald Lukas.

Fagerli Lilja er ei fin hoppe som vi har eid et par år. Hun har på den tiden utviklet seg til å bli en super ridehest, og hun har også vært ute på litt stevner. Hun ble tidligere i år annonsert på Finn.no, og det var helt overveldende respons på annonsen! Hun ble solgt til en god pris, til ei håpefull ung dame med ambisjoner om videre utvikling.

Vi syns vi har en variert og fin gjeng med dølahester på Norsk Hestesenter, som alle på sitt vis er gode representanter for rasen! Vi er likevel alltid åpne for lån, kjøp og salg av hester, så ta gjerne kontakt om du har en hest som du tror passer for oss – eller om vi har en hest du er interessert i å kjøpe.