Utdanningsoppholdet for ett og to år gamle dølahester er et samarbeid mellom Landslaget for Dølahest og Norsk Hestesenter. Utdanninga er subsidiert av Landslaget for Dølahest og målet er å utdanne kvalitetshester for salg. Oppdretterne som benytter seg av tilbudet forplikter seg til å selge hesten etter endt utdanning dersom avtalt pris blir oppnådd.

De to hestene som deltar i høst er Håjens Arvaker og Londablesen. Håjens Arvaker er en lys brun hingst født i 2020, og er e. Tirilborken og u. Storøy Rånja. Oppdretter og eier er Anne Ø. Engelien og Tormod Stenberg. Londablesen er en svart hingst født i 2020, og er e. Tresa Svarten og u. Ankas Lilja. Oppdretter og eier er Tore Lunde.

Dølahestene har vært på Starum i tre uker nå, og er svært gode representanter for uttrykket "kaldt hode og varmt hjerte". De er svært snille og oppfører seg eksemplarisk.

Den første uka av utdanningsoppholdet sto det leietrening, tilvenning til spilt og tilvenning av sele på timeplanen, samt at begge hestene ble tømmekjørt ute i stallområdet. Den andre uka fikk hestene prøve seg med liner og løsdrag. I forrige uke var de begge klare for å prøve seg med roadcart (ikke spent fast, men med bruk av tau - slik at den kan løses raskt ut). I tillegg fikk de prøve seg på litt agility, mønstring og løsmønstring, samt en tur oppå vekta. De har tatt alt på strak hov, og denne uka fortsetter vi å trene med vogn.

Høres det ut som om en av disse kan være en hest for deg? Ta kontakt med Øystein Bakken på oystein.bakken@nhest.no eller på telefon 41 33 24 48.

Flere bilder av hestene finner du på vår Facebook-side og vår Instagram-konto.

Londablesen.jpg
Londablesen får prøve seg med liner under den andre uka av utdanningsoppholdet.

Håjens Arvaker.jpg
Håjens Arvaker tester roadcarten under den tredje uka av utdanningsoppholdet.