Oda Skjølås Berge og Marthe Justad startet begge som hestefaglærlinger på Norsk Hestesenter for nesten to år siden, og har både lært og bidratt med mye i løpet av læretida. Begge er skjønt enige om at de har hatt det veldig bra på Starum. - Det er en lærerik plass å være på, og det er trygt og godt, forteller Marthe. - Og vi får mye gratis når det er så gode rutiner, særlig med tanke på sikkerhet, legger Oda til. 

Oda syns at det å få være med på å utvikle fjordhesten Lunner Idar har vært spesielt moro. - Nå går han 80 cm sprang og LA dressur, smiler hun. Marthe har på sin side fått jobbe en del med dølahesten Ajax. - Han har blitt en liten dressurhest! 

Jentene har jobbet hardt, og har fått oppleve mye. - Det beste med å være lærling her er egentlig alt det vi har fått lov til å gjøre, og muligheten til å være med på det meste som skjer, konkluderer Marthe. Marthe var forøvrig den som representerte Norsk Hestesenter i forrige ukes Norge Rundt-sending, noe hun også klarte helt strålende.

Denne uka gikk begge opp til fagprøve, noe som selvsagt alltid er litt nervepirrende. Men man kan trygt si at lærlingene smilte fra øre til øre da de var ferdige, for begge kom ut med meget godt bestått! Norsk Hestesenter er svært stolte, og det vil selvsagt bli feiret med kake! 

Til høsten venter nye utfordringer for de driftige jentene. Oda begynner på ridelærerutdanningen her på Norsk Hestesenter, mens Marthe går ut i arbeidslivet. Vi ønsker begge lykke til, og takker for to flotte år på Starum!