Norsk Hestesenter har til enhver tid flere lærlinger i både hestefag og hovslagerfag. De er en stor ressurs for oss, og det er flott å følge utviklingen lærlingene har gjennom sin læretid på Starum. I juni var det altså Agnes Maria Selland og Reina Solberg Tysse sin tur til å ta fagprøva.

Nerver i forkant

Begge lærlingene kjente litt på nervene før de skulle opp til fagprøva. – For å si det sånn, så begynte jeg å bli nervøs ett år før jeg skulle ha den, ler Reina. – Men det gikk jo fint! Det er egentlig ikke så mye å grue seg til om man har lest god på teorien. Agnes forteller at hun også var ganske nervøs før fagprøva. – Jeg var litt redd for å ikke klare og svare på alt. Under selve fagprøva var det litt nervøsitet i starten, men så ble det bedre etter hvert, smiler Agnes. – Så jeg følte det gikk greit.

Både Agnes og Reina klarte seg veldig fint, og begge fikk sitt velfortjente fagbrev i hestefag.

Fin læretid og spennende framtid

To år på Norsk Hestesenter har gitt lærlingene både kunnskap og erfaringer. – Jeg har trivdes veldig godt som lærling på Norsk Hestesenter! Her går det an å holde på med det meste innenfor hest, noe som har gjort at jeg har kunnet holde på med det jeg har interessert meg mest for. Jeg har fått jobbe med mange fantastiske folk, fått mange nye bekjentskaper, lært utrolig mye og jeg er veldig takknemlig for de to årene mine som lærling her, forteller Reina. Agnes bifaller: – Det har vært veldig lærerikt å være på Starum, med et så stort anlegg med mange muligheter. Det har vært flinke fagfolk, og både flinke skolerte hester og unge hester som vi har lært mye av.

Nå venter nye utfordringer og opplevelser for de to dyktige lærlingene. – Planene framover er å komme ut i arbeidslivet, kanskje terapiridning, sier en spent Agnes. – Jeg har trivdes så godt på Starum at jeg blir her i to år til! Så jeg begynner på ridelærerstudiet nå i august, smiler Reina. – Jeg gleder meg veldig til studiestart og til å møte alle de andre som skal begynne!

Vi gratulerer Agnes og Reina med fagbrev i hestefag, takker for innsatsen og ønsker lykke til på veien videre!