Anita besto kompetanseprøven i hovslagerfaget i går, og i dag var hennes siste dag som lærling i smia på Starum. Nå venter tre år i arbeidslivet før hun kan ta fagprøva. – Jeg fullførte ikke alle fagene på videregående, forklarer Anita, så jeg må ha fem års praksis til sammen før jeg kan ta fagprøva.

– Jeg var først på utplassering her på Starum, og da det ble en ledig læreplass, søkte jeg på den. Jeg trodde egentlig ikke jeg hadde noen sjans til å få den – men det at jeg fikk den endret alt. Nå er jeg hovslager, og ikke 100% ufør, som antageligvis hadde vært det andre alternativet, forteller Anita. – Jeg har Asperger syndrom, og det gjør blant annet at en del settinger og situasjoner er vanskelige for meg.

Hesteinteressen til den trivelige jenta fra Jevnaker ble for alvor tent med ridekurs i 4. klasse, og i dag eier hun ei frieserhoppe. Da er det selvsagt ekstra interessant å få utøve et yrke som handler om hest.

Det er med skrekkblandet fryd at Anita nå forlater Starum. – Det har vært veldig fint å være lærling på Norsk Hestesenter! Jeg har utviklet meg mye, både faglig og som person. Når jeg begynte her var jeg veldig sjenert og usikker, slik er det ikke lenger, smiler hun. Nå venter arbeidslivet, og Anita planlegger å starte opp for seg selv. – Jeg gleder meg!

Vi takker Anita for den gode innsatsen gjennom læretida si her, og ønsker masse lykke til på veien videre – vi er veldig stolte over den dyktige lærlingen!