Deltagerne i åpent NM for hovslagere konkurrerer i tre divisjoner, og våre lærlinger, Ida Loftu og Inga Eriksdóttir Lillejordet, deltok i divisjon 3. I denne klassen konkurrerte det 24 deltakere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Russland. Ganske hard konkurranse med andre ord! 

Ida smidde meget bra gjennom mesterskapet og tok seg dermed til finalen. Der ble hun kåret til Norges beste lærling med en 10. plass sammenlagt. - Det var veldig gøy, jeg forventet ikke det i det hele tatt, forteller en strålende fornøyd Ida. - Jeg er ikke overrasket, smiler Jan Hagengen, som er instruktør i smia på NHS. - Jeg har sett Ida smi mange fine sko, men det er så klart mye som skal klaffe for å gjøre det bra i en konkurranse.

Gode prestasjoner kommer ikke av seg selv, og Ida har jobbet målrettet for å bli så dyktig. - Jeg har lagt ned mange ekstra timer på kvelder og helg for å trene på smiing, for det blir naturlig nok mest skoing på dagtid, forklarer Ida. Norges beste lærling skal opp til fagprøva ved juletider.

Inga har vært lærling i smia på NHS i et halvt år, og NM for hovslagere var hennes første konkurranse. - Jeg fikk en 17. plass og er veldig fornøyd med det. Vi har lært masse og hatt det utrolig gøy. Nå skal vi sette nye mål til neste konkurranse!

Vi gratulerer våre hovslagerlærlinger med flotte prestasjoner!