Norsk Hestesenter har til enhver tid flere lærlinger i både hestefaget og hovslagerfaget. De er en stor ressurs for oss, og det er flott å følge utviklingen lærlingene har gjennom sin læretid på Starum. Nå i juni var det Vilde Haugen sin tur til å gå opp til fagprøve i hestefag. – Det gikk bra, jeg var ikke så nervøs, smiler hun.

 Det har vært to veldig lærerike år, forteller Vilde, og er godt fornøyd med læretida si på Starum. – Det har vært varierte arbeidsoppgaver og jeg har fått prøvd litt av alt. Det har særlig vært moro å utvikle Lunner Bridar, fra innridning til stevnestart. Lunner Bridar ble ridd inn den første høsten jeg var her, og i helga startet vi vårt første stevne, sier hun engasjert. Ekvipasjen startet LC i dressur, og Vilde er absolutt tilfreds med gjennomføringen. – Det gikk veldig bra til å være første gang, og det ble ny rekord sammenlignet med tidligere programridninger. 

Det neste store kapittelet for Vilde starter på nyåret. – Jeg er innkalt til førstegangstjeneste i luftforsvaret, så det blir veldig spennende, forteller hun. Etter det blir det antageligvis mer skole, men at hest kommer til å være en del av livet hennes på en eller annen måte er hun ganske sikker på.

Vi takker Vilde for den flotte innsatsen gjennom to år på Norsk Hestesenter, og gratulerer med bestått fagprøve!