Lome Brage har startet året på en meget bra måte i løpsbanen, og har ikke tenkt å ta ferie før han slippes med hopper i Sikkilsdalen. Hingsten gjorde et sterkt løp med andreplass i Lars Laumb, han ble toer bak Odd Herakles i et løp for kaldblodseliten, og nylig vant han Lannem Svartens løp på Biri. Vi håper også vi kan få se han i Elitkampen på Solvalla før han får en velfortjent sommer i fjellet. 

Vil du slippe hoppe med Lome Brage?

Lome Brage er født i 2007, og er e. H. G. Balder, 1.22,4aK, 2,7 mill. og u. Lomestjerna, 1.28,3aK, 146 700, e. Gullbrun. 

111 starter • trippel 44-17-11 • 1.19,3aK • 4,7 mill.

Hingsten er vinner av Moe Odins æresløp, Alm Svartens æresløp, Jacob Meyers pokalløp, Elitekampen på Solvalla og Unionstravet på Færjestad. Har travet sju ganger under 1.20. Lome Brage er en edel og lettbygd hingst med meget godt lynne. Hingsten står i vårstasjon på Asak Hestesenter, og slippes i Sikkilsdalen den 26. juni 2021.

Priser
Slipp i fjellet: kr 2 000,- (inkl. mva) i hamneavgift. (Hamneavgiften i 2021 er subsidiert.)
Føllavgift: kr 15 000,- (inkl. mva) ved sju dager gammelt levende føll.
Vårstasjon: Ta kontakt med Asak Hestesenter.

Innavlsgrad på avkom
Det er fokus på innavlsgraden i våre nasjonale raser. For hopper som skal slippes med Lome Brage kan ikke et framtidig avkom ha en innavlsgrad (innavlskoeffisient) som er høyere enn 9,5%, som er på nivå med snittet for kaldblodspopulasjonen. Lome Brage har selv relativt høy innavlsgrad, men han er lite i slekt med resten av kaldblodspopulasjonen. Han vil derfor passe godt til veldig mange hopper. For å teste hvordan kombinasjonen med din hoppe og Lome Brage vil slå ut kan man benytte Breedly for å skape et hypotetisk avkom. Du kan også kontakte Norsk Hestesenter hvis du ønsker hjelp til å finne ut om din hoppe er for nært beslektet.

Innmelding
Elektronisk innmelding

Vårstasjon
Ta kontakt med Asak Hestesenter: 911 75 932 (Jan), 952 49 660 (Hege) - www.asakhestesenter.no