I år som i fjor var rammen på slippet litt spesiell. Hesteslippet i Sikkilsdalen er normalt et folkerikt arrangement, men grunnet koronasituasjonen var det kun mulig å ha 200 personer til stede. Stemningen var likevel upåklagelig, været spilte på lag og nesten 50 hester ble sluppet - fordelt på de tre hamningene.

Bristol

Først ut var kaldblodtraveren Lome Brage, som skal gå med sju hopper i den innerste hamninga. Den meritterte traveren så ut til å være godt fornøyd med å komme til fjells, og viste stor interesse for sommerfølget sitt. Eieren av hingsten, Bengt Erik Persson, red han selv inn til slipplassen. – Det gikk fint, men fort, smiler han. – Han hadde nok ferten av hoppene. Lome Brage bedekte ei hoppe mot slutten av slippet, og flere står nok snart for tur. – Det er kjempegøy å slippe hingst her, her får han det fint i sommer, sier Bengt Erik fornøyd.

Prinsehamna

Felespiller Sondre Elserud satte stemninga da Gjerde Prinsen ankom Prinsehamna, og den vakre fireåringen viste seg godt fram. Hingsten har 19 hopper i følget sitt, og var ivrig etter å stifte bekjentskap med damene sine. Hingsten eies av Nina Ringstad, og hun har gledet seg stort til å få slippe Gjerde Prinsen i fjellet. – Det er en ære å få slippe hingst i Sikkilsdalen!

Åkrehamna

Høytidsstemninga hadde virkelig satt seg da 1. premiehingsten Midtgards Svarten ankom Åkrehamna, hvor han skal regjere i sommer. Hingsten har med seg 19 flotte hopper i følget.

Eier Veronica K. Hellestveit forteller at tårene trillet da Midtgards Svarten kom inn i hamninga. – Jeg er helt overlykkelig, smiler hun, dette er en helt eventyrlig opplevelse!

Det var Marta Hofslundsengen som slapp hingsten, og som har jobbet mye med han det siste året. – Marta har bidratt til stor fremgang på Midtgards Svarten det siste året, det er veldig moro, skryter Veronica.

Se film fra slippet under her - flere bilder finner du på Facebook og Instagram.