Ridelærerstudenten er en svært aktiv konkurranserytter, og er mye på farten. - Konkurransedelen er veldig viktig for meg, og jeg setter stor pris på skolen har vært så flinke til å legge til rette for at det kan kombineres, forteller Mathilde.

Siste helga i mai deltok hun på Landselitestevne i Kristiansand, med gode resultater. Med hesten Olga (Estolga) ble det 5. plass i 1.40 første dagen, og 2. plass i 1.45 andre dagen. Med unghesten Cashgraf ble det feilfri runde i 1.25, og eneste feilfrie i 1.30 på dag to. Stevnet var et uttaksstevne til Nordisk, som går av stabelen i Danmark siste helga i juni. Om Mathilde får bli med får hun snart vite. - Det er det jeg satser på i år, sier Mathilde. Det er Nordisk for Young Riders hun skal ri hvis hun blir tatt ut. 

Mathilde har tre egne hester, som alle står oppstallet på NHS. - De brukes i undervisningen, i tillegg rir jeg det jeg trenger ved siden av, forklarer den dyktige rytteren, som har relativt mange timer både i stallen og i salen i løpet av ei uke.

Mathilde forteller at det er et ganske hardt studie, men at hun trives godt på Starum og i klassen. - Man har mye å lære, uansett hvor mye man har gjort før. Det er også veldig systematisk her, og det gir en stor trygghet, i tillegg lærer man seg til å bli veldig selvstendig. Mathilde poengterer at man lærer mye av både instruktører og medstudenter, og at det er lettere å formidle i en undervisningssituasjon når man kan ri selv.

Nå er Mathilde halvveis i ridelærerutdanningen, men har planene for fremtiden klare. - Da skal jeg jobbe å rideskolen hjemme, smiler hun.