Sommeren er full av aktiviteter hos oss, og fra juni til august 2024 har vi satt sammen en spennende kursmeny som dekker et bredt spekter innen ridning, kjøring, undervisning og hestekunnskap. Våre kurs er skreddersydd for å tilby både ryttere, kusker og ridelærere muligheten til å fylle på med kunnskap inspirasjon i samarbeid med noen av de beste instruktørene i bransjen. Her følger en oversikt over kursene vi arrangerer i sommer, med linker til mer utfyllende kursbeskrivelser og påmelding. 

Grunnkurs sitsutvikling
Dato: 1. juni 2024
Ønsker du å forbedre øvelser som volter, bakdelsvendinger, kontragalopp, overganger, versader eller galoppiruetter? Eller bare bli mer bevisst på hvordan din sits innvirker på hesten? Da kan dette heldagskurset være noe for deg. Kurset gir deg en kort innføring i hvorfor en elastisk, men stabil sits er viktig for å få et godt samspill med hesten, demonstrasjon av rytteranalyse, øvelser på balansematte og ball, og ridesimulator.  
En god sits er god hestevelferd!
Les mer om grunnkurset og meld på her. 

Hest i psykososialt arbeid 1 
Obs! Kurset holdes på Bilitt Gård, Hobøl
Dato: 8-9. juni 2024
Dette innføringskurset gir en grundig introduksjon til bruken av hester i psykososialt arbeid. Deltakerne vil lære om de terapeutiske fordelene ved å bruke hester i ulike behandlings- og omsorgssituasjoner. Dette kurset er det første i en kursrekke for helse- og sosialarbeidere som ønsker mer kunnskap innenfor hesteassistert aktivitet og behandling, og gårdbrukere som ønsker å tilby hesterelaterte aktiviteter på gården. Kurset anbefales også for "Inn På Tunet" aktører og ridelærere/ansatte ved hestesentre.
Les mer om kurset og meld på her. 

Hest i psykososialt arbeid 2
Obs! Kurset holdes på Bilitt Gård, Hobøl
Dato: 10-11. august 2024
Oppfølgingskurset bygger videre på kunnskapene fra Hest i Psykososialt Arbeid 1, og går i dybden på temaene fra dette kurset. Det forutsettes derfor at man har tatt dette kurset (tidligere "hest i psykiatrien") for å kunne melde seg på. Det er en fordel med hesteerfaring, men ikke et krav.
Les mer om kurset og meld på her. 

Inspirasjonskurs for ridelærere
Dato: 10-14. juni 2024
Dette kurset retter seg mot yrkesaktive ridelærere som ønsker å fornye egne rideferdigheter og friske opp i emner som pedagogikk, hesteassistert læring, samt sitstrening uten hest. Dette blir en faglig spennende uke der målet er å skape en inspirerende plattform for praktiserende ridelærere. Det er lagt opp til varierte rideøkter hver dag, og rom for gode diskusjoner med instruktørene og hverandre. Det er også anledning til å delta uten å ri.
Les mer om inspirasjonskurset og meld på her. 

Kuskesertifisering 
Dato: 15-16. juni 2024
For de som ønsker å ta steget videre innen kjøring, tilbyr vi et todagerskurs i kuskesertifisering. Dette kurset gir deltakerne nødvendig kunnskap og ferdigheter for å oppnå sertifisering som kusk for oppdragskjøring til for eksempel bryllup eller andre store arrangement. Kurset dekker teori og praksis innen blant annet sikkerhet, kjøring i trafikk og hestevelferd.
Les mer om sertifiseringskurset for kusker og meld på her. 

Ridelederkurs - en forsmak på ridelæreryrket
Dato: 17-21. juni 2024
Et kurs som for deg som allerede har oppgaver ved en rideskole, eller vurderer å søke ridelærerutdanningen i fremtiden. Her vil du få et innblikk i ridelæreryrket, teoretisk innføring i pedagogikk og undervisningmetoder, samt tips til hvordan legge opp et semester med ridetimer. Det blir ridetimer hver dag, og muligheter for trening på naturridebanen. Det er også anledning til å delta uten å ri på dette kurset. 
Les mer om ridelederkurset og meld på her. 

 

Oppstartskurs - rideleir for voksne
Dato: 31. juli - 2. august 2024
Dette kurset er perfekt for voksne som ønsker å friske opp ridekunnskapene og nyte fine sommerdager med god mat og drikke i hyggelig selskap. Gjennom varierte treningsdager ønsker vi å gi deltagerne en fin rideopplevelse på anlegget vårt, samtidig som at fagskolehestene våre får en rolig start før nytt semester med studentene. Kurset krever at du kan sale på/av og pusse hesten din selv, samt ri selvstending i alle gangarter. Fokuset er trygghet og mestring, og tempoet er lavere på enn på våre andre sommerkurs. 
Les mer om oppstartskurset og meld på her. 

Kjørekurs med Simon Lande
Dato: 10-11. august 2024
Vil du ha hjelp til å kjøre inn unghesten, utvikle deg i sportskjøring, eller lære mer om tømmekjøring av ridehesten for å variere treningen? Da er dette kurset perfekt for deg. Det vil også være gode muligheter for å legge noen av treningsøktene blant maratonhindrene på uteanlegget vårt.
Les mer om kjørekurset og meld på her.

Ukeskurs i hestekunnskap
Dato: 19-23. august 2024
Et omfattende kurs som dekker alt fra hestehold, ernæring, sykdomslære til praktisk håndtering av hest. Dette kurset passer for alle som ønsker en bredere forståelse av hestens behov og adferd. Gjennom teoretiske og praktiske undervisningsøkter vil deltakerne få et mer helhetlig bilde av stalldrift og hestehold, snarere enn selve ridningen.  
Les mer om hestekunnskapskurset og meld på her.


For mer informasjon og påmelding, se lenke under hvert kurs, eller kontakt oss direkte på epost nhest@nhest.no. Vi ønsker velkommen til en lærerik og inspirerende sommer på Norsk Hestesenter!