17-21. juni kan du som vurderer å bli ridelærer eller allerede har oppgaver ved en rideskole bli med på et ukeskurs på Norsk Hestesenter der du får et innblikk i hva ridelæreryrket går ut på.

Kursinnhold:

  • To rideøkter per dag, sprang/dressur etter ønske. Undervisning på våre høyt utdannede hester.
  • Trening ute i terrenget på vår naturridebane - hvordan variere trening av hest med de mulighetene du har, der du er? 
  • Teori - pedagogikk og innføring i undervisningsmetoder. 
  • Gode tips for planlegging og oppbygging av ridetimer gjennom et semester.
  • Hestekunnskap og teori som er relevant for rideskoler.
  • Ridelærerens rolle som forbilde for barn og ungdom.

Praktisk informasjon
Kurset starter mandag 17. juni kl 08.00 (det er mulig å ankomme søndag) og avsluttes fredag 21. juni til lunsj. Innlosjering er i enkeltrom på vårt internat. Rommene er utstyrt med vask. Dusj og WC finnes på gangen. Felles oppholdsrom og treningsrom er tilgjengelig. Det serveres tre måltider om dagen, samt snacks og kaffe mellom måltidene, i vår egen kantine. Det legges opp til sosialt samvær på kveldene.

Ta gjerne med egen hest! Vi tilbyr boks og flis, men du må selv sørge for eget fôr. Kryss av når du melder deg på om du skal trenger oppstalling fra mandag - fredag. Dersom du velger å ta med deg egen hest vil vi gjerne ha informasjon om hestens alder, kjønn og nivå i utdannelsen. Dette kan du skrive litt om i påmeldingen.  

Priser
Kurspris er 7500 kr og inkluderer undervisning, kost og losji.    
Oppstalling kan bestilles i påmeldingen. Det koster 375 kr pr døgn og inkluderer flis.

Om instruktøren
Christien Kloos er utdannet ridelærer Trinn 3 fra Strömsholm/Flyinge. Hun er instruktør i feltritt og pedagogikk på ridelærutdanningen ved Norsk Hestesenter og underviser også i hestefag på naturbrukslinja på Lena-Valle videregående skole. Christien er drivkraften bak at våre studenter har en egen rideskole der de kan praktisere gjennom studiet, et tilbud vi er alene om i Europa. Hun har stort fokus på variert trening og brenner for å legge trening av hestene utendørs og i terrenget med de mulighetene man har. Takket være Christien har vi en fantastisk naturridebane på anlegget vårt, hvor du finner både kjørehindre og feltrittshindre, samt gode muligheter for dressurtrening i kupert terreng. 

Gjennomføringen av kurset forutsetter at det er minimum fem deltagere påmeldt. 

PÅMELDING

Har du spørsmål eller innspill, ta gjerne kontakt med instruktør Christien Kloos på epost: christien.kloos@nhest.no