Det har vært et spesielt semester for våre studenter, slik som det har vært for mange studenter landet rundt. I mars måtte vi sende hjem alle studentene ved Norsk Hestesenter som følge av koronasituasjonen, og all teoretisk undervisning har resten av semesteret blitt gitt gjennom nettbaserte løsninger. I mai ble det gitt klarsignal om at fagskoler kunne åpne for studenter som må ha fysisk tilgang til lærestedet for ikke å bli forsinket i studiene, og hos oss gjaldt dette studentene på Ridelærer 3. Studentene på Ridelærer 2 og travtrenerstudiet har ikke hatt fysisk undervisning på Starum siden mars.

Det har vært noen svært intensive uker for studentene på Ridelærer 3, og denne uka har de hatt alle sine praktiske eksamener. Det var åtte flotte studenter som i dag fikk en velfortjent avlslutning, med lunsj, gaver og taler - slik tradisjonen er. Man blir godt kjent med hverandre på Starum, det er et begrenset antall studieplasser og man er mye sammen. Det gjør at det alltid er litt vemodig å ta farvel, både for studenter og ansatte, og det var ekstra trist at studentene på Ridelærer 2 og travtrenerstudentene ikke kunne få være fysisk tilstede. For travtrenerstudentene, som også er ferdig med sin utdannelse hos oss nå, betyr det at de heller ikke fikk den avslutningen vi gjerne skulle gitt dem, noe vi selvsagt syns er veldig leit. 

Under avslutningen ble Katharina Tagseth Johansen tildelt årets gavekort på et inspirasjonskurs for ridelærere, for sin utvikling gjennom studiet - gratulerer!

Norsk Hestesenter ønsker å takke alle studentene for et fint år med mye engasjement og innsatsvilje, ikke minst evnen til å tilpasse seg i den spesielle situasjonen som har vært de siste månedene. Lykke til videre til alle som er ferdige med sine studier, og velkommen tilbake til de som fortsetter til høsten - det blir godt å se dere igjen! En ekstra velkommen gir vi til Tone Farestveit som nå er ferdig med sin Ridelærer 3-utdannelse, og som starter som ridelærertrainee hos oss.