Laagendolen3.jpg
 

Laagendølen (e. Björkhagens Modig, u. Smedsmo Mirakel) ble kåret på årets hingsteutstilling på Stav og ble stilt som II i kvalitet i treårsklassen. Nå venter en formidabel sommerferie, når hingsten inntar Tronhus den 16. juni. På bildet til høyre ser vi Laagendølen og mor Smedsmo Mirakel i bakgrunnen. Bildet er tatt hjemme hos oppdretter Nina Ringstad på Skollenborg sommeren 2016. Foto: Privat

Tredje generasjon

Laagendølen ble unnfanget i Sikkilsdalen i 2015, når Björkhagens Modig, hingsten til Ole Håvard Lerberg og Heidi Østby, gikk der. Björkhagens Modig var etter Moklompen, som også var eid av Ole Håvard og Heidi. Altså er Laagendølen 3. generasjon i ekteparets eie! Laagendølen har også en tredje medeier, Frida Brenna, som er en viktig brikke i prosjektet. For det er uten tvil mye jobb å ta frem en hingst mot UB (utvidet bruksprøve) neste år, så det må være gull verd å være tre flinke hestefolk som kan gjøre jobben sammen. Oppdretter er Hans Olav Laugerud og Nina Ringstad.

Ole Håvard kjøpte forøvrig to avkom etter Björkhagens Modig, Laagendølen og Smedsmo Modus. Sistnevnte eier han sammen med Ronny Ove Smedsmo. Den ble også kåret på Stav i år.

Allsidig og lærenem

Laagendølen står på Stall Hexeberg, et flott anlegg med god plass og mange muligheter. Her trives han godt og hingsten viser gode takter med tanke på å bli en allsidig brukshest. – Laagendølen har hele tiden vært uredd og ukomplisert, både innkjøring og påbegynnende innridning har gått helt supert, forteller Frida. - Han er lite ridd enda, men viser allerede at han er jevn og godt ridbar. Rett og slett en hingst med veldig gode bruksegenskaper!

Laagendolen1.jpg
Fra kjørekurs med Roger Haeslich høsten 2018. Frida i vogna og Ole Håvard på bakken. Foto: Privat

 

Om hingsten er så allsidig at han kan synge pent eller fikse rør vites ikke, men han har i allefall hatt en fellesnevner med en viss popstjerne fra Bergen. - Når han var yngre og hadde melketenner, så hadde han et mellomrom mellom fortenna, forteller Ole Håvard og ler. - Han fikk derfor, naturligvis, kallenavnet Kurt!

Laagendølen er allerede i gang med karrieren som avlshingst. - Laagendølen har to hopper i vårstasjon, og han var ikke snauere enn at han rett og slett debuterte med ei 1.pr. hoppe, Mairaua, som tilhører Hans Braaum, smiler Ole Håvard.

Har du lyst til å slippe hoppa di med den allsidige fjellflørten fra Frogner? Under finner du informasjon om priser og påmelding.

19 Laagendølen_nett.jpg
Laagendølen ble kåret på årets hingsteutstilling på Stav og ble stilt som II i kvalitet i treårsklassen. Foto: Katharina Sørensen

 

Priser og påmelding

Laagendølen står i vårstasjon på Hexeberg hos Ole Håvard Lerberg, telefon 930 40 937. 
Pris på vårstasjon: kr 4500,- + kr 100,- pr. døgn. Kan være behjelpelig med ultralyd, hvis det er ønskelig. 

Pris for slipp på Tronhus: kr 4500,-, vårstasjon + slipp koster kr 5500,-. Prisene er inkl. mva.
Innmelding til Ann Mari Bakketun på telefon 930 21 913 eller e-post: banmari@hotmail.com. 

Laagendølen har ei kvote på 20 hopper, maks fem av disse kan kun stå i vårstasjon.

IMG_3661.jpg

Det var øs pøs regnvær når vi besøkte Laagendølen, men humøret er på topp likevel! Her er hingsten sammen med Ole Håvard Lerberg. Foto: Camilla Ulsrud

Tekst: Camilla Ulsrud