Norsk Hestesenter inngikk i 2020 føllavtale på to hopper; Lilill og Tangen Svarta, og begge ble sluppet i Sikkilsdalen i fjor sommer. Magene har vokst seg store og fine, og vi gleder oss til at to nye dølahestføll skal få se dagens lys!

Lilill er født i 2009, og er e. Stalheimsblæsen og u. Lille My. Eier er Stein Bentstuen, og oppdretter er Jorunn Liheim. Hun har 2. premie, og fire registrerte avkom. Lilill gikk sammen med Spjotums Lunar i Bristol i fjor. Den 29. mai har Lilill gått drektig i 11 måneder.

Tangen Svarta er født i 2006, og er e. Moklompen og u. Tangen Stjerna. Eier er Even Stormorken, og oppdretter er Terje O. Lien. Hun har 2. premie, og fem registrerte avkom. Hun tilbrakte fjorårets sommer i Åkrehamna sammen med hingsten Sellands Even. Tangen Svarta ble bedekt sent, og har gått 11 måneder den 14. juli.

Vi har også en drektig ridehest, Egelund Yunan, som har forventet nedkomst litt etter 17. mai.

Den som er observant, har kanskje sett at vi allerede har et flott føll på Norsk Hestesenter? Det er en varmblodstraver i privat eie, som har fått et velskapt og lekent hoppeføll.

Fødslene vil bli behørig annonsert, og det er en viss mulighet for at det blir en del føllbilder... Følg med!