Norsk Hestesenter inngikk i 2020 føllavtale på to hopper; Lilill og Tangen Svarta, og begge ble sluppet i Sikkilsdalen i fjor sommer. Lilill gikk sammen med Spjotums Lunar i Bristol. 

I overskyet vær og med litt småyr i luften nedkom Lilill i natt med et flott, brunt hoppeføll ute på beitet. Vi fikk være tilstede under fødselen, og den gikk greit, men det tok litt tid før den vesle skjønte hvor det var mat å få. Lilill syns det var helt greit at noen tobeinte ga litt veiledning til den lille, og var tålmodigheten selv. Det lille hoppeføllet viste forøvrig ganske umiddelbart at hun er en nysgjerrig og selvstendig frøken, men Lilill passet godt på fra første stund.

Lilill er født i 2009, og er e. Stalheimsblæsen og u. Lille My. Eier er Stein Bentstuen, og oppdretter er Jorunn Liheim. Hun har 2. premie, og fire registrerte avkom. 

Norsk Hestesenter, som også er Nasjonalt senter for dølahest, syns naturligvis det er stor stas med et dølahestføll - og vi gleder oss veldig til å bli bedre kjent med den nye verdensborgeren.