De siste dagene har mange flotte hingster fått vist seg fram på Nordfjordeid, og i tillegg har det vært en storslått markering av Norges Fjordhestlag sitt 70-årsjubileum, og at det er 100 år sidan arrangørlaget Nordfjord Fjordhestlag ble stiftet.

Toregardens Caiser

Beste utvidede bruksprøve med en samlet poengsum på 8,3 fikk Toregardens Caiser, som også ble spiss i klassen med 1. premie og I i kvalitet! Toregardens Caiser (e. Severin, u. Caisa) er oppdrettet av Gunnhild Kvalsvik Vartdal, og eies av Nina Bekkevold og Ole Johannes Aas.

Silver Jo spissen i treårsklasse .JPG

Spiss i treårsklassen ble Silverjo, som ble kåret og stilt som I i kvalitet. Silverjo (e. Søljo, u. Mykle Nina) er oppdrettet av Jan Even Myklebust og eies av Svein Erik Hafstad.

Jorunn Alme og Alme Baronen 1.premie og I kvalitet i klasse 2a.JPG

I klassen for eldre hingster, var det sju år gamle Alme Baronen som ble spiss, med 1. premie og I i kvalitet. Alme Baronen (e. Fjelltor, u. Aarnes Lerka) er oppdrettet av Dan Ole Alme, og eies av Even Myklebust og Jorunn Alme.

Dagens hest Fjell Tor Even Myklebust avkomspremie A med oppdretter og familie.JPG

Hingstene Fjelltor (bildet over) og Fløgstad Odin stilte til avkomsbedømming, og begge fikk avkomspremie A. Fjelltor (e. Torsetblakken, u. Fjellmøy) er oppdrettet av Knut Rasmus Hjelle og Per Ole Hjelle, og eies av Even Myklebust og Knut R Hjelle. Fjelltor ble i tillegg dagens hest! Fløgstad Odin (e. Fattnes Jonas, u. Fløgstad Lenda) er oppdrettet av Jakob Knutsen, og eies av Even Myklebust. 

Norges Fjordhestlag deler hvert år ut en pris til årets oppdretter, basert på utstillingsresultatene for det foregående året. Årets oppdretter 2018 ble Vidar og Jorunn Heggheim. De var i fjor blant annet oppdretter på en 1. premiehingst, en 2. premiehingst og hoppa som vant landsfinalen for unghester. I tillegg deler Norges Fjordhestlag hvert år ut en pris til årets utstiller, basert på utstillingsresultatene for det foregående året. Årets utstiller 2018 ble Even Myklebust, som i fjor blant annet stilte ut to hopper som fikk 1. premie.

Vi gratulerer både utstillere og arrangører med et vel blåst arrangement, og en ekstra gratulasjon til jubilantene! 

Her finner du resultatene fra utstillinga. Dommerkort finner du under hver enkelt hest i stamboka. Flere bilder kommer! Du kan også lese om utstillinga på sidene til Norsk Fjordhestsenter og Norges Fjordhestlag.