Det er tre flotte hingster som skal gå med hvert sitt hoppefølge i Sikkilsdalen i sommer, kalblodstraveren Lome Brage og dølahingstene Midtgards Svarten og Gjerde Prinsen.

Midtgards Svarten, født i 2015 (e. Elstad Blesen, u. Midtgards Brona), ble beste UB-hingst i 2020-gruppa under årets hingsteutstilling på Stav, og fikk 1. premie og ble stilt som I i kvalitet. Hingsten har ei kvote på 20 hopper, og denne ble altså fylt opp på bare ei uke - noe vi selvsagt syns er veldig flott! Oppdretter av Midtgards Svarten er Vidar Mikkelsen og Aina Mikkelsen, eier er Veronica K. Hellestveit. Hingsten står i vårstasjon hos Steinar Hofslundsengen i Sogndal.

Gjerde Prinsen, født i 2017 (e. Mostjernar, u. Maibruna), er også populær, så her er det bare å sikre seg en plass først som sist - denne hingsten har også ei kvote på 20 hopper. Gjerde Prinsen ble best i klassen 2b på årets hingsteutstilling (ukåra hingster 4 og 5 år), hvor han ble kåret og stilt som I i kvalitet. Oppdretter er Torhild H. Gjerde, eier er Nina Ringstad. Hingsten står i vårstasjon hos eier. Mer informasjon og innmelding til Gjerde Prinsen.

Lome Brage, født i 2007 (e. H. G. Balder, 1.22,4aK, 2,7 mill., u. Lomestjerna, 1.28,3aK, 146 700), presterer bra i løpsbanen og har flere lovende avkom. Hingsten har vunnet bl.a. Moe Odins æresløp, Alm Svartens æresløp, Jacob Meyers pokalløp, Elitekampen på Solvalla og Unionstravet på Færjestad. Lome Brage er en edel og lettbygd hingst med meget godt lynne. Oppdretter er Erling Hasle og eier er Bengt Erik Persson. Hingsten står i vårstasjon på Asak Hestesenter. Mer informasjon og innmelding til Lome Brage.

Årets slipp

Årets slipp i Sikkilsdalen er den 26. juni. Slik omstendighetene er per dags dato, ser det ut til at vi dessverre også i år må gjennomføre slippet uten publikum. Mer informasjon rundt dette vil komme i juni.