På Skollenborg i Kongsberg finner vi dølahesten Gjerde Prinsen, en av årets Sikkilsdals-hingster. Gjerde Prinsen ble best i klassen 2b (ukåra hingster 4 og 5 år) på Stav i år, hvor han ble kåret og stilt som I i kvalitet. 

— Jeg kjøpte han som føll av Torhild H. Gjerde, forteller Nina Ringstad. Gjerde Prinsen er født i 2017, og er e. Mostjernar og u. Maibruna. Det er første gang Nina tar fram en hingst til kåring, og forteller at hun har fått mye og god hjelp fra Øyvind Landgraff, som er en erfaren hestekar. — Nervene tok litt overhånd på utstillingsdagen, så jeg var ikke helt meg selv, smiler Nina. — Men det var utrolig moro å få resultatet, jeg kan knapt tro det er sant!

Gjerde Prinsen fikk 9 på både «rasetype og preg» og «kroppsbygning og muskulatur». Han fikk også 9 på skritt og galopp, og ikke minst 10 på trav. Omtalen var: «Vakker hingst av meget god type. Litt smalt hode. Velforma hals. God rygg og meget godt, velforma kryss. Litt umarkerte ledd. Ellers føre bein. Ledig skritt med godt overtramp. Rasetypisk, særdeles godt trav. God galopp med skulderfrihet og god bæring.»

Allsidig hest

Nina har hele veien jobbet rolig og jevnt med hingsten. — Han blir tømmekjørt to dager i uken, og er kjørt forsiktig med fra han var 1 ½ - 2 år, og er da kjørt mye på lette skritteturer. Fra ca. 2 års alder har han deltatt jevnlig på kjørekurs med Øyvind Mikkelsen, forklarer Nina. — Gjerde Prinsen kan kjøres i all slags redskap og er en uredd og stabil type. Han har god fremdrift og er super å jobbe med, smiler den fornøyde eieren.

Nina har nå så smått satt i gang tilridning av hingsten, og også der viser han lovende takter. Han er allerede en veldig god kjørehest, og tegner også til å bli en veldig bra ridehest.

Den 26. juni slippes han sammen med et eget hoppefølge i Sikkilsdalen, og Nina gleder seg stort. — Det er en ære å få slippe hingst i Sikkilsdalen!

Kun fem ledige plasser

Vil du slippe hoppa di med Gjerde Prinsen? Han har særdeles gode bevegelser, i tillegg til at han er slående vakker. Gjerde Prinsen har ei kvote på 20 hopper, og det er nå kun fem plasser igjen. Mer informasjon og skjema for innmelding finner du på vår side Hesteslipp i fjellet.

IMGP9223_red.jpg
Hva med et avkom etter denne staselige karen?