Prosjekt Kvalitetshest er et tilbud til oppdrettere av nasjonale raser som ønsker å selge hest, og i forbindelse med dette har vi invitert til ulike utdanningsopphold på Norsk Hestesenter i 2019. Et av tilbudene i prosjektet har vært innkjøring av unghest, og i fem uker har vi hatt to fine dølahester hos oss på Norsk Hestesenter. Dette var henholdsvis Berje Modig, en to år gammel hingst etter Björkhagens Modig og Sogna Sølvi, og Lykkes Aya, ei åringshoppe etter Elstad Jokern og Lykke Faksa. Oppholdet ble avsluttet forrige fredag, og hestene ble da lagt ut for salg.

Berje Modig har i løpet av uken blitt solgt, og vi gratulerer ny eier med en flott og stødig dølahest! Lykkes Aya er foreløpig ikke solgt, så du har fortsatt muligheten til å kjøpe deg ei nydelig dølahoppe.

Lykkes Aya deltok forøvrig på utstilling på Nannestad den 29/9 og fikk karakteren 8 på både rasetype og preg, kroppsbygning og muskulatur, beinkvalitet og beinstilling, bevegelser og på helhet eksteriør. Omtalen var som følger: "Feminin langlagt hoppe av god type. Pent hode, velformet hals. God overgang hode/hals. Harmonisk god kropp. Ledig godt skritt. Litt markbundet trav." Hun ble stilt som II i kvalitet i sin klasse.

Ved interesse kan du ta kontakt med Øystein Bakken på telefon 413 32 448 for en hyggelig hesteprat. Øystein videreformidler kontakt til hesteeier.

Lykkes AyaLykkes Aya under avslutningen forrige fredag, her kjøres hun med liner.

Berje ModigBerje Modig under avslutningen forrige fredag, hingsten er nå solgt.