Utgangspunktet er at vi kan ha maksimalt 200 personer til stede på slippdagen, slik det også var i fjor. Vi vet at mange ønsker å se på slippet, og at mange har dette som en tradisjon hvert år. Vi syns det er veldig leit at vi ikke kan åpne opp arrangementet for alle som vil i år heller, men vi ber innstendig om at dette respekteres – slik at vi får gjennomført slippet på en forsvarlig måte og i henhold til retningslinjene.

Følgende inkluderes i kvoten på 200 personer:
Hesteeiere - hver hest kan ha følge av to personer
Gjester som har bestilt rom til overnatting på Sikkilsdalsseter
Et utvalg fra pressen

Viktig!

Det føres navneliste på de personene som får delta på slippet, nærmere informasjon rundt dette blir gitt til de som får delta. Vi ber om at alle deltagere følger generelle smittevernråd, og holder seg hjemme om man har symptomer på luftveisinfeksjoner.

For de som har tilgang til slippet vil det være mulig å kjøpe mat og benytte toalettfasiliteter på Sikkilsdalsseter.

Presse

Vi har et begrenset antall plasser reservert for pressen. Ta kontakt med presseansvarlig Frøydis Barstad på froydis.barstad@nhest.no for nærmere informasjon.

Følg slippet hjemmefra

Der vi har forhold til det (Prinsehamna og Åkrehamna), vil vi forsøke å sende direkte fra slippet via vår Facebookside, ellers vil videoer bli lagt ut så fort som mulig etter slippet (Bristol). Det blir også påfyll av flere filmer og bilder utover dagen. 

Vil du slippe hoppe?

Det er fortsatt mulig å melde inn hopper til to av hingstene, mer informasjon om dette finner du på våre sider om hesteslipp i fjellet

T-skjorter

Årets t-skjorter er rett rundt hjørnet. De som har tilgang til slippet vil få mulighet til å kjøpe t-skjorte under arrangementet, ellers blir det mulighet for å kjøpe t-skjorter via nett etter slippet.

Fordeling av hamninger

Vi har fordelt hingstene på de ulike hamningene, og det blir som følgende:  

Bristol: Lome Brage (slippes kl. 11.00)
Prinsehamna: Gjerde Prinsen (slippes kl. 13.00)
Åkrehamna: Midtgards Svarten (slippes kl. 14.00)

Gjetere

Årest gjetere er klare til å ta imot og ta godt vare på årets hestefølger, og som tidligere år skal Jens Tangen være gjeter hele sommeren. Med seg på laget har han Einar Slettum, Bente Varpestuen, Eva Vibeke Tangen og Lisbet Vatten, som alle skal være der deler av sommeren. Lisbet er ny som gjeter i Sikkilsdalen, men har blant annet solid erfaring som gjeter i Svarttjernhølet og er et flott tilskudd til årets gjetergjeng.

vatten.jpg
Lisbet Vatten er ny som gjeter i Sikkilsdalen i år, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.