På lørdag slippes kaldblodstraveren Horgen Tore med hele 28 hopper Prinsehamna i Sikkilsdalen, og går dermed en travel sommer i møte. For de som ikke har anledning til å slippe hoppa si der, finnes det likevel andre muligheter for bedekking.

Horgen Tore har i dag vært på besøk på Norsk Hestesenter, og har blitt tappet - slik at han også er tilgjengelig på frossensæd i sommer. Nordlandshest/lyngshesten Værby Stjerna fungerte som lokkemiddel, og hingsten steg gladelig opp på bukken for å levere sine edle dråper. Nå venter en sommer med naturlig bedekking på den flotte hingsten fra Østfold.

Ta kontakt med eier Jan Roar Mjølnerød på telefon 41 54 11 10 for frossensæd.

Kaldblodstraveren Horgen Tore er en vakker, eksteriørsterk og oppsynt hingst, med 9 på rasetype og preg, og 9 på kroppsbygning og muskulatur. Han er tildelt graden A i 2018 for sin nedarving, og har avlet frem flere klassiske vinnere, slik som Brenne Rød, Teddy Gutten Støen og Mjølner Herkules.

Horgen Tore er etter elitehingsten Spikeld og Horgen Laila, og han har en avlsindeks på 122 og en innavlskoeffisient på 4,34. Hans beste tid er 1.21,0aK og han har et grunnlag på 2,3 millioner. Han har vunnet blant annet Norsk Travkriterium og H.M. Kongens Pokalløp.