I desember søkte vi etter å kjøpe tre unghingster, og vi takker for mange interessante henvendelser og tips. De tre hingstene vi har kjøpt er:
Meringa Sokken, e. Elstad Rusken og u. Meringa Lene (e. Smedsmo Lindar)
Meringa Tor, e. Elstad Rusken og u. Meringa Randi (e. Randsvarten)
Elstad Aksar, e. Åsen Balder og u. Elstad Aksi (e.Elstad Blesen)

De tre unghingstene går på utegang, hvor de har daglig tilsyn og blir håndtert. De første ukene vennes de til å komme inn på boks, løfte beinet og å bli leid. Etter hvert skal de også kunne leies på tur adskilt fra resten av gjengen. Etter påske er planen å trene på blant annet mønstring – med sikte på utstilling i slutten av mai. Når våren går over til sommer så vil de bli sluppet på beite. Der vil de få en lang sommerferie, med godt tilsyn, før vi så smått starter jobben med å kjøre de inn til høsten. På sikt skal dette bli tre gode brukshester.

Det er stallmester Janne Irene Dalby som er ansvarlig for den daglige oppfølgingen, sammen med våre lærlinger.

Det vil framover bli oppdateringer på hingstene i våre kanaler, og er det en du synes ser speiselt interessant ut, er det alltid mulig å diskutere et salg. Ta da kontakt med Janne på janne.dalby@nhest.no.

IMGP8371.jpg

Meringa Tor vil gjerne ha litt kos av Camilla Ulsrud, som er Nasjonalt senter for dølahest sitt ansikt utad og Landslaget for Dølahest sin egen organisasjonssekretær.