Norsk Hestesenter har ansvar for slippet i Sikkilsdalen der det går tre hingster med hver sine hoppefølger, og samarbeider med slippene i Tronhus og Bekkelegeret. Samarbeidet består blant annet i valg av dølahingster, og etter den ekstraordinære kåringen som ble avholdt på Stav i helga, ble det holdt møte om hingstevalg. På møtet deltok representanter fra de ulike hamningene, og for Sikkilsdalen sin del var representantene fra Norsk Hestesenter, Landslaget for Dølahest og Gudbrandsdalen Dølahestlag.

Årets valg falt på hingstene Sellands Even og Spjotums Lunar.

Sellands Even (f. 2015) er kjent for de fleste, og den staselige hingsten utmerket seg godt på fjorårets hingsteutstilling, der han fikk 2. premie og ble stilt som II i kvalitet i UB-klassen. Sellands Even er e. Ullins Stjerneblesen, u. Gjerde Evita, og oppdretter og eier er Tjerand Selland fra Vikedal.

Spjotums Lunar (f. 2017) er en av treåringene som ble kåret i helga, og den flotte hingsten viste gode kvaliteter. Hingsten er e. Vivelstad Svarten og u. Vae Bruna. Spjotums Lunar er oppdrettet av Gunnar Vaet på Vinstra og eies av Jens Tangen og Herman Å.Lindberg fra Kvam. (Bildet under. Foto: Trond Tofte)

Spjotums_Lunar.jpgI Bekkelegeret falt valget på Laagendølen (e. Björkhagens Modig, u. Smedsmo Mirakel), mens Fagerli Knut (e. Ullins Stjerneblesen, u. Odlo Tora) skal være sjefen på Tronhus.

Sellands Even og Spjotums Lunar skal dele Sikkilsdalen med kaldblodtraveren Tekno Jerken. Innmeldingen til Tekno Jerken er åpen, mens innmelding til dølahingstene åpner i morgen, mandag 11. mai. Følg med på våre nettsider for mer informasjon om både hingster og slipp!
 

Avlsstimulerende tiltak

Styret i Landslaget for Dølahest (LD) har vedtatt flere ekstraordinære avlsstimulerende tiltak i år, blant annet vil LD subsidiere hver hoppe som slippes med dølahingst i Sikkilsdalen med 1500 kr. Dette betyr at innmedlingsavgiften i år vil bli på 3000 kr. Vilkårene som må oppfylles for å få denne subsidieringen er at innavlsgraden på avkom ikke overstiger 16,1, og at hoppene må kunne vise til minst et avkom på de tre siste bedekningene (Åkrehamna i 2018 telles ikke med).