Hesteslipp i fjellet er en gammel tradisjon, og hver sommer slippes det hester i blant annet Sikkilsdalen, Tronhus og Bekkelegeret. Norsk Hestesenter har ansvar for slippet i Sikkilsdalen der det går tre hingster med hver sine hoppefølger, og samarbeider med slippene i Tronhus og Bekkelegeret. 

Bekkelegeret

Årets slipp i Bekkelegeret er den 26. juni, og her er det hingsten Fagerli Knut som skal få tilbringe sommeren sammen med sitt eget hoppefølge. 

Fagerli Knut er født i 2017, og er e. Ullins Stjerneblesen og u. Odlo Tora. Hingsten fikk 2. premie og ble stilt som II i kvalitet under årets hingsteutstilling på Stav. Oppdretter og eier er Johan og Stine Guro Brandstad.

Fagerli Knut fikk følgende omtale på årets utstilling: "Sterkbygd hingst av meget god type. Vel ansatt, middels lang hals. Sterk, godt muskelsatt kropp. Sterk rygg og velformet kryss. Moderat inntået b.f. Steile koder bak, ellers føre bein. Regelmessig skritt. Veivinnende trav. Padler noe i trav b.f.b. Ledige bevegelser i galopp." Se dommerkort

Vil du slippe hoppa di med Fagerli Knut?

Den flotte hingsten har fortsatt noen ledige plasser, så du har ennå sjansen til å slippe dølahoppa di i Bekkelegeret i sommer.

Fagerli Knut har ei kvote på 20 hopper, maks 5 av disse kan kun være i vårstasjon. For hopper som skal slippes med Fagerli Knut må et framtidig avkom ha en innavlsgrad på under 16,1%.

Vårstasjon 
Hingsten er tilgjengelig i vårstasjon på Røros frem til slippet, ta kontakt med Kjell Horten på telefon 91 34 56 11.

Priser
Slipp i fjellet: kr 5000,- (inkl. mva)
Vårstasjon og slipp i fjellet: kr 5500,- (inkl. mva)
Kun vårstasjon: kr 5000,- (inkl. mva)

Innmelding
Innmelding gjøres til Kjell Horten på telefon 91 34 56 11.

Andre hamninger

På Tronhus skal 1. premiehingsten Ramsvik Odin slippes den 20. juni. Hingsten har per dags dato kun en ledig plass igjen. 

I Sikkilsdalen slippes kaldblodstraveren Lome Brage og dølahingstene Midtgards Svarten og Gjerde Prinsen. Midtgards Svarten er fulltegnet, men det er fortsatt noen plasser hos Gjerde Prinsen. Lome Brage har også ledige plasser. 

Innmeldingsinformasjon til hamningene.