De sju firbeinte deltagerne på høstens Prosjekt Kvalitetshest har nå vært på Norsk Hestesenter i tre uker, og innkjøringen er godt i gang. Hvor langt hver enkelt hest har kommet i utdanningen varierer selvsagt litt - ingen hester er like, men alle har kommet så langt at de har blitt kjørt med løsdrag den siste uka. Noen av hestene har også fått prøve seg med vogn. Vogna blir ikke spent fast i begynnelsen, men holdes på plass med tau, slik at vogna kan løses ut raskt.

Alle hestene kommer for salg når utdanningsperioden er over, og hvis du er interessert i å se noen av dem underveis, kan du ta kontakt med Øystein Bakken på oystein.bakken@nhest.no. Utdanningsoppholdet avsluttes den 18. september.

Her er våre sju deltagere (vi gjør oppmerksom på at bildene er fra ulike deler av utdanningen): 

Frille Hofsvang
Fjordhesten Frille Hofsvang er ei grå hoppe født i 2017. Hun er e. Lunner Per (2. pr.) og u. Lunner Mona (3. pr.). Frille Hofsvang fikk sløyfe på unghestutstilling på Stav i 2019. Oppdretter og eier er Henrik Brørby på Jevnaker.

Frille7[1].JPG

Glomstad Eirika
Dølahesten Glomstad Eirika er ei huskbrun hoppe født i 2019. Hun er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Aasstjerna (2. pr.). Oppdretter og eier er Odd Eivind Follstad og Martin Follstad på Alvdal.

Eirika 2_500x282.jpg

Tresa Sonja
Dølahesten Tresa Sonja er ei mørkbrun hoppe født i 2019. Hun er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Isdøls Huldra (1. pr.). Oppdretter og eier er Anders Follstad på Koppang.

Sonja6[1].JPG

Nyhaugs Massi
Nordlandshest/lyngshesten Nyhaugs Massi er en rød hingst født i 2017. Han er e. Bifrost (3. pr.) og u. Roaldsviks Mina (3. pr.). Nyhaugs Massi fikk sløyfe på unghestutstilling på Stend i 2018, og fikk sløyfe og ble stilt som I i kvalitet på unghestutstilling på Voss i 2019. Oppdretter og eier er Renate Kvåle på Voss.

Massi1[1].JPG

Berje Egon
Dølahesten Berje Egon er en brun hingst født i 2019. Han er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Sogna Sølvi (2. pr.). Oppdretter og eier er Mari Berge og Pål Holen på Fåvang.

Egon7 – Kopi_500x281.jpg

Blomstereng Tintin
Nordlandshest/lyngshesten Blomstereng Tintin er en rød vallak født i 2018. Han er e. Bifrost (3. pr.) og u. Kristin (2. pr.). Oppdretter er Linda Breivik og Inger J. Blomstereng på Stord/Feios, og eier er Inger J. Blomstereng på Feios.

Tintin_500x281.jpg

Starums Tora
Nordlandshest/lyngshesten Starums Tora er ei rød hoppe født i 2019. Hun er e. Svarvar Taro (2. pr.) og u. Starums Lava (3. pr.). Oppdretter og eier er Norsk Hestesenter på Starum.

Tora4 – Kopi_500x281.jpg

Du finner også flere bilder i et eget album på Facebook.