Prosjekt Kvalitetshest er et tilbud til oppdrettere av nasjonale raser som ønsker å selge hest, og i forbindelse med dette har vi, i samarbeid med Landslaget for Dølahest, invitert til et utdanningsopphold på Norsk Hestesenter. 

Alle hestene har vist god fremgang i utdanningens fjerde uke, og flere av hestene har blitt kjørt både inne og ute med vogn - av sikkerhetsmessige hensyn har ikke vogna vært spent fast, men festet med tau. I løpet av neste uke ser det også ut til at de resterende hestene er klare for å prøve seg med vogn.

Det har også vært miljøtrening denne uka, samt opplastning på henger - noe alle hestene syns var helt greit.

Vi går nå inn i den siste uka av utdanningen, og hestene kommer for salg. Er du interessert i å se nærmere på dem? Da er du velkommen på visning av hestene fredag den 18. september kl. 13.00. Alle som ønsker å komme må melde seg på i forkant, dette gjør du ved å sende en e-post til oystein.bakken@nhest.no.
 

Hestene som kommer for salg er:

Berje Egon
Dølahesten Berje Egon er en brun hingst født i 2019. Han er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Sogna Sølvi (2. pr.). Oppdretter og eier er Mari Berge og Pål Holen på Fåvang.

2Egon[1].JPG

Glomstad Eirika
Dølahesten Glomstad Eirika er ei huskbrun hoppe født i 2019. Hun er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Aasstjerna (2. pr.). Oppdretter og eier er Odd Eivind Follstad og Martin Follstad på Alvdal.

13Eirika[1].JPG

Starums Tora
Nordlandshest/lyngshesten Starums Tora er ei rød hoppe født i 2019. Hun er e. Svarvar Taro (2. pr.) og u. Starums Lava (3. pr.). Oppdretter og eier er Norsk Hestesenter på Starum.

4Tora[1].JPG

Blomstereng Tintin
Nordlandshest/lyngshesten Blomstereng Tintin er en rød vallak født i 2018. Han er e. Bifrost (3. pr.) og u. Kristin (2. pr.). Oppdretter er Linda Breivik og Inger J. Blomstereng på Stord/Feios, og eier er Inger J. Blomstereng på Feios.

1Tintin[1].JPG

Tresa Sonja
Dølahesten Tresa Sonja er ei mørkbrun hoppe født i 2019. Hun er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Isdøls Huldra (1. pr.). Oppdretter og eier er Anders Follstad på Koppang.

2Sonja[1].JPG

Frille Hofsvang
Fjordhesten Frille Hofsvang er ei grå hoppe født i 2017. Hun er e. Lunner Per (2. pr.) og u. Lunner Mona (3. pr.). Frille Hofsvang fikk sløyfe på unghestutstilling på Stav i 2019. Oppdretter og eier er Henrik Brørby på Jevnaker.

7FrilleJPG[1].JPG

Nyhaugs Massi
Nordlandshest/lyngshesten Nyhaugs Massi er en rød hingst født i 2017. Han er e. Bifrost (3. pr.) og u. Roaldsviks Mina (3. pr.). Nyhaugs Massi fikk sløyfe på unghestutstilling på Stend i 2018, og fikk sløyfe og ble stilt som I i kvalitet på unghestutstilling på Voss i 2019. Oppdretter og eier er Renate Kvåle på Voss.

2Massi1[1].JPG

Se flere bilder i vårt Facebook-album.