Landslagene bidrar med økonomisk stønad til hoppeeiere som ønsker å inngå i prosjektet, og vil også vurdere kjøp av enkelte føll hvis dette anses som mest hensiktsmessig for prosjektet.

Hoppens slektskap til resten av populasjonen, samt hingst- og hoppekombinasjoner skal beregnes i EvA for å identifisere aktuelle hingster for bedekking av de enkelte hoppene, mens en vurdering av eksteriør-, bruk- og helseegenskaper gjøres av de enkelte landslag. Kombinasjonen av disse faktorene avgjør hvilke hingste- og hoppekombinasjoner som foreslås i sammenheng med prosjektet.

For å ivareta prosjektets mål om bevaring av genetisk variasjon stilles det noen grunnkrav til hopper for at de skal være interessante for prosjektet. Det vil si at hoppen kan ikke:

  • Være mor til kåret hingst
  • Ha mer enn to registrerte hoppeavkom
  • Ha vært bedekt uten å ha blitt drektig to år på rad

Har du en hoppe du ønsker skal bli vurdert i prosjektet? Meld på hoppen din ved å sende en e-post* til Siri Furre på siri.furre@nhest.no innen 5. mai. Merk e-posten med «Hoppeprosjekt» og hvilken av de tre rasene hoppen tilhører. Oppgi i tillegg følgende opplysninger om hoppen: navn, rase og fødselsår, samt din e-post i selve teksten, og telefonnummer slik at det er lett å ta kontakt med deg.

Ta kontakt i dag! Det kan hende akkurat DIN hoppe er mer verdifull enn du selv tror!

*Merk at ved å kontakte oss på e-post samtykker du i at vi kan oppdatere kontaktinformasjonen din med e-postadressen din for fremtidig kontakt med deg.