Den frodige Sikkilsdalen er oppdelt i tre hamninger, og årets hingster er kaldblodstraveren Horgen Tore og dølahestene Grane Knekten og Stjerne Gut. Per i dag er det Horgen Tore som har flest hopper, med 18 meldte. Dølahingstene har en kvote på 20 hopper hver, men har fortsatt plass til mange flere - Stjerne Gut har plass til 12 hopper til, mens Grane Knekten har plass til 17.

Både vi og hingstene vil veldig gjerne se flere hopper i Sikkilsdalen, så om du har ei hoppe som passer til en av dem, er det på tide å melde på nå. Grane Knekten og Stjerne Gut er klare til tjeneste! (Grane Knekten har allerede "tjuvstartet" - hoppa han har hatt i vårstasjon er bekreftet drektig!) Horgen Tore har også plass til flere kaldblodshopper. Om et følge blir veldig lite, vil det bli gjort en vurdering på om man må avlyse det aktuelle slippet.

Her finner du mer informasjon om hingstene og påmelding til slippet. 

For å komme med i katalogen må du melde på innen fristen. Opplysninger om hamninger og merking vil bli gitt rett etter at fristen har gått ut.

Hvis du av en eller annen grunn ikke har mulighet til å melde på innen den 18. juni, ta kontakt med Camilla Ulsrud på telefon 970 76 960 eller e-post: fjellet@nhest.no.

Norsk Hestesenter er ansvarlig for slippene i Sikkilsdalen, og har i år planlagt flere tiltak for å forbedre rutinene rundt hestefølgene som går der. Som en forsøksordning vil de tre hingstene, samt ei hoppe i hver flokk, få hver sin GPS-sender, slik at vi kan overvåke bevegelsene og vite hvor de er til enhver tid. Vi har også oppdatert måten rapporteringen gjøres på mellom gjeterne og Norsk Hestesenter. I tillegg tilbyr vi alle hesteeierne en felles ukentlig oppdatering om tingenes tilstand til fjells, for å sikre en god kommunikasjon mellom alle parter. Les mer her.