Grane Knekten Sikkilsdalen.jpg

Først ut var dølahingsten Grane Knekten, som ble sluppet sammen med to hopper i Bristol. – Han får nok en veldig fin sommer der, smiler eier Stine Brunsberg. Slippet gikk rolig for seg, men den tre år gamle hingsten viste tydelig at hadde skjønt sommerens oppgave. Den flotte hingsten har også fått prøvd seg i vårstasjon, og hoppa er bekreftet drektig.

I Prinsehamna var det hele 29 hopper som ventet på sin sommerflørt, og det var nok mange tilskuere som fikk gåsehud når kaldblodstraveren Horgen Tore ble sluppet, for det er ingen tvil om at hingsten er et svært flott skue.

- Det er veldig moro å slippe hingsten hingsten sin her, han har fortjent en sommer i fjellet, smiler eier Jan Roar Mjølnerød. - Han er en trivelig fyr, om jeg skal si det selv, sier Jan Roar med glimt i øyet. Og det er nok ingen underdrivelse, Horgen Tore så ut til å være en ekte gentlemann og fulgte godt med på hoppefølget sitt fra første stund.

Høytidsstemningen var helt klart på plass i Åkrehamna når Mona Fossumstuen, ikledd bunad, ankom med dølahingsten Stjerne Gut, akkompagnert av felespill. Hingsten fikk virkelig vist fram sine flotte bevegelser, og viste tydelig interesse for damene. Og for den som ventet litt, fikk man også se den første bedekningen.

- Det er veldig stas å få slippe hingsten sin her, stråler eier Mona Fossumstuen. – Det var nesten så tårene kom, men jeg var så fokusert, så det gikk greit, ler hun. Hun var nok ikke alene om ha et noe fuktig øyeparti!

Stjerne Gut.jpg
Stjerne Gut viser seg fram.

 

De to staselige dølahingstene har i år relativt små hoppefølger, Stjerne Gut har foreløpig åtte hopper og Grane Knekten har to. - Vi vil selvsagt evaluere årets sesong og se hva vi kan gjøre for å øke deltagelsen igjen, for det er klart at vi ønsker oss enda flere dølahopper til denne flotte dalen neste år, forteller Cecilie Gaarder Skaug, direktør/rektor ved Norsk Hestesenter.

Takk til alle hesteeiere og andre for et flott slipp i trivelige former!