De tre hestefølgene som ble sluppet den 22. juni fant raskt roen, og hverdagen er i stor grad preget av fred og fordragelighet. Hingstene viser at de har forstått jobben sin, og gjeter og bedekker sine respektive hoppefølger. Gjeter Jens Tangen og hans hjelpegjetere har daglig tilsyn, og sørger for at hingstene får kraftfôr og at alle får salt.

Dølahingsten Grane Knekten og følget hans i Bristol ser ut til å trives veldig godt i sitt lille paradis. Kaldblodstraveren Horgen Tore i Prinsehamna har en stor flokk å holde styr på, men det ser han ut til å håndtere veldig fint. Hos dølahingsten Stjerne Gut i Åkrehamna har det blitt en liten endring i flokken, her har det blitt sluppet etter ei hoppe med føll, noe som har gått bra. I tillegg har hoppe nummer 3 blitt tatt ut, da hun ikke lenger ble godtatt. Ellers ser det veldig harmonisk ut.

Følgene har blitt utstyrt med GPS-sender, både for å gjøre det lettere for gjeterne å finne fram til flokkene, men også for å følge med på bevegelsesmønstret over tid. Så langt har alle de tre følgene stort sett holdt seg i de nedre delene av hamningene, hvor det fortsatt er mye godt beite - ingen har foreløpig trukket oppover mot snaufjellet.

Vi anbefaler alle som har mulighet til å ta seg en tur til Sikkilsdalen i løpet av sommeren, det er fine turstier innover i dalen (eller oppe på fjellet) - og møter du på et hestefølge, kan vi love at det er mange som setter pris på litt kos og kløing. 

 

IMGP1795.jpg
Grane Knekten bedekker Tangen Svarta i vakre omgivelser i Bristol.

 

IMGP1976.jpg
Flørting i Prinsehamna.

 

IMGP2024.jpg
Stjerne Gut passer på flokken sin i Åkrehamna.