På unghestprogrammet til ridelærer II-utdanningen er hester av alle raser velkomne, men det er ønskelig at de aldri før har hatt rytter på ryggen.

Kunsten å jobbe med en unghest handler om å kommunisere med den på et språk som en lite skolert hest kan forstå. Øktene i ridehuset er korte og hyppige, og hestene som har deltatt på tidligere unghestprogram har vist en bratt læringskurve. Det er alltid spennende for eierne å se igjen hestene sine når programmet er over, og de blir da invitert til en hyggelig framvisning der unghestene viser hva de har lært etter fem uker i et godt system. 

Det er studentene på ridelærer II som håndterer hestene i hverdagen, men det er fagansvarlig Hanne Dahl Lien, som leder alle øktene med unghestene i ridehuset. Prisen pr. uke er 1750 kr, dette inkluderer fôr, oppstalling, trening og paddock. Eventuelle utgifter til veterinær og hovslager kommer i tillegg.

Prosjekt Kvalitetshest

Unghestprogrammet er også en del av tilbudet til Prosjekt Kvalitetshest. Norsk Hestesenter, Nasjonalt senter for nordlandshest/ lyngshest og Norsk Fjordhestsenter tilbyr i 2019 et subsidiert utdanningsopphold for unghester fra de nasjonale rasene. Utdanninga er subsidiert av avlsmidler og målet er å utdanne kvalitetshester for salg. Tilbudet går til oppdrettere av de nasjonale rasene.

Ta kontakt med Øystein Bakken for nærmere informasjon: oystein.bakken@nhest.no, tlf.: 41 33 24 48.

Påmelding

Under høstens unghestprogram har du mulighet til å velge mellom to perioder; 12. august til 12. september eller 23. september til 24. oktober. Vi tar inn tre hester i hver periode. 

For påmelding og evt. nærmere info - ta kontakt med Bente Kurås Lilleengen på tlf.: 61 16 55 00 eller send en e-post til nhest@nhest.no.