Norsk Hestesenter har ansvar for slippet i Sikkilsdalen der det går tre hingster med hver sine hoppefølger, og samarbeider med slippene i Tronhus og Bekkelegeret. Samarbeidet består blant annet i valg av dølahingster. Normalt gjøres dette på et møte rett etter hingsteutstillinga i april, og hamningene rullerer på hvem som får velge hingst først. På dette møtet deltar representanter fra de ulike hamningene, for Sikkilsdalen sin del er representantene fra Norsk Hestesenter, Landslaget for Dølahest og Gudbrandsdalen Dølahestlag.

Årets hingsteutstilling skulle vært avholdt denne helga, men grunnet koronasituasjonen ble det ikke slik. Landslaget for Dølahest har i stedet fått til en alternativ løsning, som innebærer et arrangement på Stav den 9. - 10. mai hvor det blir en redusert visning av hingster som ikke er vist før. (Dette er IKKE et publikumsarrangement.)

Siden man har fått til et slik arrangement, er det bestemt at hingstevalgene til Tronhus og Sikkilsdalen blir tatt rett etter at denne visningen er avsluttet den 10. mai. Det skal da velges en hingst til Tronhus og to til Sikkilsdalen (traverhingsten Tekno Jerken er allerede på plass). Bekkelegeret, som har førstevalg på hingst i år, har tatt sin beslutning, og valget der falt på Laagendølen.

Gjennomføringen av selve slippene vil vil komme tilbake til, da utviklingen av koronasituasjonen og retningslinjer som følge av det vil være førende for hva som kan gjennomføres med tanke på for eksempel publikum - men hesteslipp blir det!