I 1868 ble hingsten Veikle Balder sluppet med hoppefølge i Sikkilsdalen, og hver eneste sommer siden den gang har det gått hestefølger i den vakre fjelldalen. Årets slipp er det 151. i rekken. Sommerens fjellregenter er kaldblodstraveren Horgen Tore og dølahingstene Grane Knekten og Stjerne Gut. Mer informasjon om hingstene.

Hvem slippes når og hvor?

Grane Knekten slippes i Bristol kl. 11.00, og slippstedet ligger en times gange fra Sikkilsdalssetra (der man parkerer bilen). 
Slipp nummer to skjer klokka 12 i Prinsehamna som ligger ca et kvarters gange fra Sikkilsdalssetra. Her skal Horgen Tore og hoppene hans tilbringe sommeren.
Det tredje slippet skjer kl.13.00 i Åkrehamna, som ligger rett nedenfor Sikkilsdalssetra. Her slippes Stjerne Gut med sitt følge.

Slik finner du fram

Sikkilsdalen ligger ca 10 mil nord for Lillehammer. Her er tre alternativer til kjørerute for å komme seg dit:

1. E6 til Lillehammer nord. Rv. 255 via Segalstad Bru, opp Espedalen til Skåbu. Følg deretter skilt til Slangen/ Jotunheimveien. Ta av Jotunheimveien og følg merking til Sikkilsdalen. Ca. 12 mil fra Lillehammer til setra, ca. 2 mil fra Slangen til setra.

2. E6 til Vinstra - rv. 255 til Skåbu. Deretter som alt. 1. Ca. 55 km fra Vinstra.

3. Valdresflya til Bygdin. Ta av og følg Jotunheimveien langs Vinstervatnet til like før brua i Slangen. Til venstre og følg merking ca 2 mil til Sikkilsdalsseter.

Salg av t-skjorter med mer

Som vanlig selger vi de populære Sikkilsdalsskjortene - med nye farger for hvert år. I år er de flaskegrønne med logoen påtrykt i hvitt. De er til salgs fra sekretariatet ved inngangen til setra. For hver solgte t-skjorte gir vi i år 30 kroner til det lokale Røde Kors-laget.
Pris: kr 200 for voksne, kr 150 for barnestørrelser.

Her kan du også få kjøpt følgende:
Kataloger: 50 kr
Fjorårets jubileumsmagasin: 100 kr
Capser fra Norsk Hestesenter: 100 kr

Vi tar både kort, vipps og kontant.

Representanter fra Norsk Hestesenter vil være å finne ved setra fredag i perioden fra ca 17-19. Det er da mulig å få sjekket vaksiner og ta inn pass for de som ønsker det. Ellers treffes vi på lørdag fra kl. 09.00 ved inngangen til setra. Ta kontakt med Camilla på 970 76 960 hvis du lurer på noe.

Pressekontakt er Frøydis Barstad, tlf.: 976 72 277.

Det er gode muligheter for å kjøpe mat og drikke på setra. Velkommen til fjells!