Prosjekt Kvalitetshest er et tilbud til oppdrettere av nasjonale raser som ønsker å selge hest, og i forbindelse med dette inviterte vi, i samarbeid med Landslaget for Dølahest, til et utdanningsopphold på Norsk Hestesenter. Fredag var oppholdet ved veis ende, og det var framvisning for eiere og potensielle kjøpere. Alle hestene er nå til salgs.

Det har skjedd en stor utvikling hos alle hestene som har deltatt på utdanningsoppholdet. Det er naturlig nok individuelle forskjeller på hvor langt de har kommet i innkjøringa, men alle går fint med løsdrag, og flere har også kommet så langt at de har blitt spent fast for vogn. Felles for alle er at det er trivelige hester med mye potensiale - så med andre ord; nå har du muligheten til å kjøpe en flott brukshest. Det er interessenter på flere av hestene, så det er ingen grunn til å vente!

Du kan ta kontakt direkte med eierene for mer informasjon, eller om du er interessert i å kjøpe hesten. Kontaktinformasjon står oppført under hver hest. Du kan også ta en prat med Øystein Bakken, som har vært ansvarlig for hestene mens de har vært på Norsk Hestesenter. Han treffer du på oystein.bakken@nhest.no eller 413 32 448.


Dette er hestene som er til salgs:

Berje Egon
Dølahesten Berje Egon er en brun hingst født i 2019. Han er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Sogna Sølvi (2. pr.). Oppdretter og eier er Mari Berge og Pål Holen på Fåvang.
Kontakt Pål Holden på berge_mari@hotmail.com.

2Egon[1].JPG

Glomstad Eirika - SOLGT
Dølahesten Glomstad Eirika er ei huskbrun hoppe født i 2019. Hun er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Aasstjerna (2. pr.). Oppdretter og eier er Odd Eivind Follstad og Martin Follstad på Alvdal.
Kontakt Odd Eivind Follstad på odd.follstad@hedmark.org.

13Eirika[1].JPG

Starums Tora
Nordlandshest/lyngshesten Starums Tora er ei rød hoppe født i 2019. Hun er e. Svarvar Taro (2. pr.) og u. Starums Lava (3. pr.). Oppdretter og eier er Norsk Hestesenter på Starum.
Kontakt Øystein Bakken på oystein.bakken@nhest.no.

4Tora[1].JPG

Blomstereng Tintin
Nordlandshest/lyngshesten Blomstereng Tintin er en rød vallak født i 2018. Han er e. Bifrost (3. pr.) og u. Kristin (2. pr.). Oppdretter er Linda Breivik og Inger J. Blomstereng på Stord/Feios, og eier er Inger J. Blomstereng på Feios.
Kontakt Inger Blomstereng på inger-y@online.no.

1Tintin[1].JPG

Tresa Sonja
Dølahesten Tresa Sonja er ei mørkbrun hoppe født i 2019. Hun er e. Skrims Eirik (2. pr.) og u. Isdøls Huldra (1. pr.). Oppdretter og eier er Anders Follstad på Koppang.
Kontakt Anders Follstad på afollst@online.no.

2Sonja[1].JPG

Frille Hofsvang - SOLGT
Fjordhesten Frille Hofsvang er ei grå hoppe født i 2017. Hun er e. Lunner Per (2. pr.) og u. Lunner Mona (3. pr.). Frille Hofsvang fikk sløyfe på unghestutstilling på Stav i 2019. Oppdretter og eier er Henrik Brørby på Jevnaker.
Kontakt Henrik Brørby på hbroerby@online.no.

7FrilleJPG[1].JPG

Nyhaugs Massi
Nordlandshest/lyngshesten Nyhaugs Massi er en rød hingst født i 2017. Han er e. Bifrost (3. pr.) og u. Roaldsviks Mina (3. pr.). Nyhaugs Massi fikk sløyfe på unghestutstilling på Stend i 2018, og fikk sløyfe og ble stilt som I i kvalitet på unghestutstilling på Voss i 2019. Oppdretter og eier er Renate Kvåle på Voss.
Kontakt Renate Kvåle på renatemini@gmail.com.

2Massi1[1].JPG

Se flere bilder i vårt Facebook-album.