I løpet av studieåret er travtrenerstudentene våre ute i praksis på en travtrenerstall i seks uker. Oppholdet skal gi studentene et innblikk i arbeidshverdagen som møter studentene når de skal ut i jobb og er en svært viktig læringsarena.

Travtrenerstudent Kristine Tveit Sørensen tok turen til profftrener Øystein Tjomsland (Team Tjomsland), som har tilknytning til Sørlandets travpark. – Jeg valgte denne stallen fordi de har gode resultater, og fordi de har mye erfaring med kaldblodstravere, noe jeg syns er interessant da jeg har mest erfaring med varmblods. I tillegg har de mye unghest, og for meg som skal bli travtrener er det veldig nyttig å lære mer om bakgrunnen for hvordan man får fram gode resultater, forklarer Kristine.

Den engasjerte studenten forteller at hun lærte veldig mye i praksisperioden. – Jeg fikk mye ansvar og tillit, og mye erfaring med hvordan en stor stall faktisk fungerer. Jeg så hvor viktig det er at de ansatte samarbeider, og hvordan de forholder seg til hverandre og hestene. De har også et veldig godt system og gode rutiner på alt, alt skal være på plass rundt det å ha en hest. Alt fra god kundebehandling og regnskapsfører til samarbeid og god hestevelferd. Det var veldig gøy å være på en stall med fokus på gode hester!

En av studentene tok turen enda lenger sør. Etter å ha deltatt på studentløpet på Vincennes i fjor høst, fikk Mikkel Davidsen mersmak på Frankrike, og reiste til den svenske treneren Tomas Malmqvist på Grosbois, litt sør for Paris.

– Jeg hadde en fantastisk tur til Frankrike og møtte veldig mange spennende mennesker. Det var hardt arbeid, men bra folk og gode hester, forteller Mikkel, og legger til at et av høydepunktene under oppholdet var å få overvære Grand Prix D’Amérique på Vincennes.

– På Grosbois er det milevis med løyper og veldig tilrettelagt for trening, ulempen er at det er lite paddocker, så vi kjørte hestene nesten hver dag så de skulle få utetid – men det var da selvsagt ikke skikkelig trening hver dag.

Underveis i oppholdet bestemte treneren seg for å flytte til Normandie, noe som ikke lå inne i planen for praksisperioden. I samråd med fagskolen bestemte Mikkel seg for å bli med på flyttelasset. – Det var ganske annerledes i Normandie, med flere trenere på samme stall og store paddocker. Det var et veldig hestevennlig område! Vi hadde også bare løpshester på stallen, og det var fantastiske treningsforhold der. Mikkel forklarer at siden det var flere trenere der, fikk han også observere hvordan andre jobbet, noe som var veldig nyttig.

– Ting kunne vært strukturert litt bedre der jeg var, og frafall i personalet gjorde at det ble i overkant mange arbeidstimer, men det er veldig mye god læring i de litt dårligere erfaringene også, smiler Mikkel. – Jeg hadde reist tilbake i morgen om jeg kunne!

Studentene ved årets kull hadde praksis hos følgende trenere:
Charlotte Wenstrøm - Herman Tvedt
Kristine Tveit Sørensen - Øystein Tjomsland
Kaja Knædal - Olav Mikkelborg
Eirin Sørmo - Inge Melby
Elisabeth Paulsen - Pål Sem
Maiken Delin Morales - Kenneth Handeland
Mikkel Davidsen - Tomas Malmqvist

Kunne du tenke deg å gå travtrenerstudiet ved Norsk Hestesenter? Her kan du søke om studieplass – frist er 15. april!

 

IMG_6233.PNG

Morgentrening på Sørlandet. Foto: Kristine Sørensen.