Hele 45 ungdommer mellom 16 og 26 år fra hele landet var samlet på Starum i helga for å lære mer om hest. Ungdomssamlingen er et arrangement i regi av Det Norske Travselskap (DNT) og NRYF (Norges Rytterforbund). "Sammen om hesten" er en helg med både faglig og sosialt innhold, hvor ungdom fra ulike grener innen hestesporten sammen setter fokus på det de alle har til felles, nemlig hesten.

På programmet sto det både teori og praksis, og detagerne fikk fordypet seg i blant annet hestevelferd, fôring, longering, ridning og kjøring med tandemvogn, i tillegg var det besøk på Biri travbane. Flere av våre dyktige ansatte på NHS var blant instruktørene som underviste i helga, og i tillegg har mange av våre flotte studenter både deltatt og hjulpet til.

På lørdag besøkte påtroppende ordfører i Østre Toten kommune, Bror Helgestad, arrangementet. Bror er veterinær og godt kjent med både NHS og hestenæringa, og syns det var inspirerende og moro å få treffe hesteungdom fra hele landet. - Vi er veldig stolte over å ha et hesteanlegg som Norsk Hestesenter i kommunen, og det er selvsagt kjempefint at man legger arrangementer som dette hit.

IMGP3526[1].JPG

Bror Helgestad sammen med noen av deltagerne på "Sammen om hesten".

Märtha Louise og Geir Kvamsvåg fra Hest360 tok turen på søndagen, og startet dagen med et engasjerende innlegg til deltagerne. De snakket om viktigheten og nytten av at hestesporten står samlet, og at man har mye å lære av hverandre. - Det er så viktig for fremtiden at dere er her i dag, for dere skaper kontakt på tvers av grenene, sa Märtha Louise til den lydhøre gjengen. Geir fulgte opp: - Jeg brenner for at vi står sammen i sporten, og dette arrangementet er midt i blinken!

Hest360 fulgte arrangementet gjennom hele formiddagen, og besøkte de ulike postene som deltagerne var på. Duoen fikk for eksempel være med på å bedømme hestens hold og tippe vekt og fôrslag, de fikk en runde med puls- og laktattrening med travhest, i ridehuset var det travungdom som fikk sitstrening på ridehester og i smia fikk de se på skoing på dødbein. Med andre ord; mye lærerik moro! Se Hest360 sin vlog fra helga her.

IMGP3546[1].JPG

Deltagerne får her bedømme hvor godt hold hesten er i, og lagvis tippe vekten. Hest360 gjorde det godt i den uhøytidelige tippekonkurransen!

IMGP3617[1].JPG

I smia fikk deltagerne forsøke å sko et dødbein, veldig lærerikt, selv om noen kan synes det er litt ubehagelig til å begynne med. Her følger Märtha Louise og Geir Kvamsvåg med på skoinga.

Med så mange smilende og engasjerte ungdommer, er det ingen tvil om at dette var en svært vellykket helg - takk til DNT og NRYF for et flott arrangement!

IMGP3566[1].JPG

Tandemvogn var populært, og her får Tine S. Fossing fra NRYF en tur sammen med vår student Kaja Knædal. Velkommen tilbake til neste år!